Ministrul Educației despre înscrierile în clasa pregătitoare 2019: „Copilul trebuie să meargă la școala de cartier, situată în circumscripția lui de domiciliu"

Ministrul Educației despre înscrierile în clasa pregătitoare 2019: „Copilul trebuie să meargă la școala de cartier, situată în circumscripția lui de domiciliu"

În ce privește înscrierile în clasa pregătitoare 2019, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu consideră că micuții ar trebui să meargă la cursuri la școala cea mai apropiată de acasă, și nu nu recomandă ca părinții să apeleze la ideea de rezidență la un prieten pentru a-și înscrie copilul la o școală bine văzută.

„Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-o emisiune la Digi 24. Andronescu susține “întreruperea ideii de rezidență la un prieten, la cineva de acolo de unde e școala, unde consideră părintele că se realizează copilul lui, pentru că toate școlile trebuie să fie bune”, conform edupedu.ro

Expertul educațional Oana Moraru, fondator al unei școli private, a întrebat-o pe Ecaterina Andronescu ce pot să facă părinții pentru a opri selecția „pe ochi frumoși” a copiilor în clasa pregătitoare. Ecaterina Andronescu a afirmat:„Eu cred că școala de cartier este școala cartier și ea trebuie respectată. Deci întreruperea ideii de rezidență la un prieten, la cineva de acolo de unde e școala, unde consideră părintele că se realizează copilul lui, pentru că toate școlile trebuie să fie bune, toate școlile trebuie să aibă… profesorii de ciclu primar în Finlanda sunt cei mai bine plătiți. De ce? Pentru că acolo se dă startul copilului și este extrem de important“.

În cadrul discuției ministrul Educației nu a a oferit o soluție concretă la practica generalizată de a obține vize de flotant de către părinții care vor să își înscrie copiii la o școală chiar dacă nu este cea de circumscripție.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu, după părerea mea. Dacă nu avem învățători care să facă ceea ce trebuie să facă pentru un copil cuprins în ciclul primar, atunci trebuie să plece învățătorul și copilul să rămână acolo“, a mai spus Andronescu.

În primăvară vor începe înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020. Părinții așteaptă, în următoarea perioadă, ca Ministerul Educației să publice metodologia de înscriere la clasa pregătitoare. Aceasta va conține calendarul de înscriere la clasa pregătitoare 2019 și regulile de anul acesta.