Evenimentul Zilei > Social > Ministrul Economiei, avertisment de ultimă oră: Nu vine războiul!
Ministrul Economiei, avertisment de ultimă oră: Nu vine războiul!

Ministrul Economiei, avertisment de ultimă oră: Nu vine războiul!

Ministrul Economiei îi roagă pe români să nu își mai facă provizii, că nu vine războiul. Virgil Popescu avertizează că asaltarea magazinelor va avea consecințe grave.

Cumpărarea în disperare a alimentelor și a altor provizii va provoca o criză alimentară.

„Evident că în momentul de faţă populaţia este panicată, este speriată şi încearcă să facă stocuri cât mai mari, dar asta va duce la o risipă alimentară. Cei de la ONU au dreptate că, pe termen mediu, dacă vom face acest lucru vom ajunge într-o criză alimentară. Ne gândim la acest lucru.

Sunt convins că şi Ministerul Agriculturii va prezenta o situaţie în viitoarele şedinţe de Guvern vizavi de situaţia din România, dar până atunci cred ca ar trebui toţi să facem un apel la populaţie: să nu facă stocuri foarte mari, pentru că nu vine războiul, nu se întâmplă nimic, magazinele sunt acolo, se pot duce oricând să îşi cumpere. Nu văd de ce trebuie să ne panicăm să facem stocuri pe 30 de zile.

Putem să mergem la cumpărături indiferent de situaţia care va fi. Aprovizionarea cu alimente este prioritară şi în nicio ţară nu a fost limitată aprovizionarea cu alimente. Dragi români nu faceţi stocuri supradimensionate, pentru că nu este cazul”, a spus Virgil Popescu la postul Realitatea TV