Evenimentul Zilei > Justitie > Ministrul Cătălin Predoiu, anunţ-bombă. Care este soarta Secției Speciale
Ministrul Cătălin Predoiu, anunţ-bombă. Care este soarta Secției Speciale

Ministrul Cătălin Predoiu, anunţ-bombă. Care este soarta Secției Speciale

La o discuţie, unde presa nu a avut acces, ministrul Cătălin Predoiu a vorbit despre desfiinţarea Secţiei Speciale şi când se va întâmpla.

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie va fi desfiinţată

Potrivit surselor ziare.com, este „încă neclar modul în care va fi luată această decizie, cel mai probabil undeva la începutul anului viitor”, le-ar fi spus ministrul Justitiei, Cătălin Predoiu, procurorilor DIICOT  reuniţi la Constanta, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la crearea Parchetului Antimafie”.

Persoane prezente la discuţia de la Constanţa cu ministrul Justiţiei, la care presa nu a avut acces, spun că „acesta a ţinut să repete de trei ori mesajul despre desfiinţarea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor în aplauzele procurorilor DIICOT”.

Un alt subiect abordat de Cătălin Predoiu: De ce şi-a anulat votul în plenul CSM

Cătălin Predoiu le-ar fi explicat procurorilor DIICOT de ce şi-a anulat votul în plenul CSM pentru alegerea preşedintelui Consiliului. Ministrul pretinde ca îşi doreşte ca magistraţii să îşi aleagă preşedintele fără „intervenţia decisivă a factorului politic, chiar dacă acesta detine un vot legal”.

„După un mandat de rezistenţă, esenţial şi fată de care nu am fi ajuns aici, eu am un mandat de construcţie”, le-ar fi spus ministrul Predoiu procurorilor DIICOT. Alegerea noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată pentru săptămâna viitoare după ce de doua ori votul pentru judecătoarea Nicoleta Tint, propusă de secţia de judecători a CSM, a fost 9 pentru şi 9 împotrivă,  un vot nul, mai notează sursa menţionată.