Evenimentul Zilei > Social > Medicii nu vor fi sancționați pentru că vaccinează anti-COVID-19 persoane neprogramate
Medicii nu vor fi sancționați pentru că vaccinează anti-COVID-19 persoane neprogramate

Medicii nu vor fi sancționați pentru că vaccinează anti-COVID-19 persoane neprogramate

Ministerul Sănătății a informat, luni, că nu ia în considerare introducerea unor sancțiuni noi pentru o situație specială. Este vorba despre medicii care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate. În același timp însă, Ministerul Sănătății recomandă ferm ca imunizarea să respecte etapele stabilite.

Medicii nu vor fi sancționați. Ministerul Sănătăţii a informat, luni, că nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancţiuni pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate, dar recomandă „ferm” ca imunizarea să respecte etapele stabilite de legislaţia în vigoare.

„Ministerul Sănătăţii nu ia în considerare introducerea unui nou regim de sancţiuni, dar recomandă ferm ca vaccinarea să respecte etapele aşa cum sunt stabilite de legislaţia în vigoare, respectiv HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România cu modificările şi completările ulterioare şi OMS nr. 2171/2020 privind stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, transmis Agerpres .

Medicii nu vor fi sancționați. Ministerul Sănătății monitorizează campania de vaccinare

Ministerul Sănătăţii a menționat că monitorizează campania de vaccinare şi face verificări, în baza reglementărilor în vigoare, acolo unde sunt semnalate „abuzuri”.

Comunicatul Ministerului Sănătății subliniază că prioritatea ministerului este protejarea prin imunizare a persoanelor la risc: adulţii peste 65 de ani, cei care suferă de boli cronice, cei care sunt încadraţi într-un grad de handicap, imobilizaţi, imunodeprimaţi sau fără adăpost.

În presă au apărut informații incorecte despre amenzi de până la 20000 pentru medici

Precizările comunicatului citat au fost făcute după apariţia în presă a unor informaţii privind introducerea de amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici în cazul în care vaccinează anti-COVID-19 persoane care nu sunt programate.

Campania de vaccinare continuă în România sub conducerea medicului militar Valeriu Gheorghiță. Aceasta a făcut la rândul său recent câteva precizări privind tipurile de vaccinuri și posibilitatea ca un cetățean să se poată vaccina la rapel într-un centru de vaccinare diferit prin reprogramare.

Până în momentul de față au sosit în România șapte tranșe de vaccin și este așteptată a opta tranșă. Campania de vaccinare a decurs bine până în momentul de față, dar există și opinii care susțin că se putea mult mai bine. Există de asemenea și rețineri ale unei categorii de populație care invocă posibilele reacțiile adverse ale vaccinului fără a analiza beneficiile acestuia.