Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministerul Educației a publicat lista câștigătorilor licitației de manuale pentru clasa I și a II-a
Ministerul Educației a publicat lista câștigătorilor licitației de manuale pentru clasa I și a II-a

Ministerul Educației a publicat lista câștigătorilor licitației de manuale pentru clasa I și a II-a

Nouă proiecte au fost declarate câștigătoare din 21 de oferte depuse. Noile manuale vor fi disponibile și în varianta digitală.

Iată lista celor nouă proiecte câştigătoare, publicată astăzi:

1. Comunicare în limba română clasa I: SC CD Press SRL (oferta 1), SC CD Press SRL (oferta 2) şi asocierea Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA

2. Comunicare în limba maternă maghiară clasa I: Editura Corvin Deva

3. Comunicare în limba română clasa a II-a: SC CD Press SRL

4. Matematică şi explorarea mediului clasa I: SC CD Press SRL, Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO România SA

5. Matematică şi explorarea mediului clasa a II-a: SC CD Press SRL

6. Limba modernă clasa I – limba engleză: SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL

Nu au fost selectate oferte la următoarele discipline: Comunicare în limba română pentru minorităţi clasa I, Comunicare în limba română pentru minorităţi clasa a II-a, Comunicare în limba maternă maghiară clasa a II-a, Limba modernă clasa I (limba germană), Limba modernă clasa a II-a (limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba germană, limba italiană), Religie clasa I şi Religie clasa a II-a.

Cele mai multe oferte s-au înregistrat la Matematică şi explorarea mediului clasa I (13 oferte), urmată de Comunicare în limba română clasa I (12 oferte).

Nu au fost depuse oferte pentru 12 loturi, dintre care 6 pentru comunicare în limbile materne ale minorităţilor pentru clasa I şi 6 pentru comunicare în limbile materne ale minorităţilor pentru clasa a II-a.

MEN va organiza o nouă procedură de achiziţii pentru loturile pentru care nu s-au depus oferte şi pentru loturile pentru care nu există încă oferte câştigătoare.

Din momentul comunicării rezultatelor, participanţii pot depune contestaţii, timp de 10 zile. Acordurile-cadru cu ofertanţii selectaţi urmează să fie semnate după 11 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Contractarea se va realiza după ce se vor centraliza comenzile de manuale făcute de unităţile de învăţământ.

Manualele câştigătoare vor fi încărcate pe platforma www.manuale.edu.ro la 10 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Cadrele didactice vor putea accesa platforma şi vor selecta acele manualele pe care doresc să le utilizeze în fiecare şcoală. Comenzile vor fi realizate online de către unităţile de învăţământ pentru noile manuale, începând cu data de 15 august. Manualele noi vor ajunge în şcoli până la data de 15 septembrie 2014.

Achiziţia manualelor şcolare noi pentru clasele I şi a II-a, destinate anului şcolar 2014 – 2015, a fost lansată la 8 martie de Ministerul Educaţiei. Federaţia Editorilor din România şi SC Grand Media Print SRL au depus, în 30 aprilie, contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), care vizau documentaţia privind procedura de atribuire a manualelor realizată de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare din cadrul ministerului.

Contestaţiile au fost respinse pe 2 iulie, Curtea de Apel Bucureşti.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.