Evenimentul Zilei > Justitie > MINCIUNA cu ADN-ul Alexandrei iese la iveală. Un specialist explică!
MINCIUNA cu ADN-ul Alexandrei iese la iveală. Un specialist explică!

MINCIUNA cu ADN-ul Alexandrei iese la iveală. Un specialist explică!

Inginerul chimist Corneliu Ivașcu, fostul director tehnic al Combinatului chimic din Arad Archim, a explicat pentru Q Magazin ce i se pare ciudat în anunțul autorităților.

„Nu este posibil ceea ce declară criminalul de la Caracal. Pentru a arde un corp, îți trebuie o sursă puternic oxidantă, adică trebuie introdus un surplus de oxigen sau, cum făceau pe vremuri fierarii cu foalele, pentru că altfel nu ardea cărbunele. Degeaba ai doar benzina dacă nu ai și aer. Îți mai trebuie, obligatoriu, o substanță oxidantă să reacționeze cu substanțele organice.” a spus acesta în declarația dată publicației amintite mai sus.

Corneliu Ivașcu a continuat: „Nu știu care sunt interesele, dar am sesizat că, pe voi, presa, vă trimit după ceea ce vor ei. Dacă era o ardere completă, nu poate fi vorba de ADN. La temperatura care ar fi fost necesară pentru incinerare, proteinele nu mai există. Puțin probabil să se mai poată găsi vreo urmă în urma unei arderi. Ar trebui să existe un fragment care nu a fost supus arderii flăcării. Să fi fost supus unei temperaturi de doar 400-500 de grade. Doar în acest caz ar mai rămâne tiparul inițial al ADN-ului.”

„Dacă s-a descompus termic îți rămâne o jumătate de moleculă, iar pentru analiză îți trebuie ciclul complet. O proteină este compusă dintr-un lanț de aminoacizi. ADN-ul dă miliarde combinații ale aminoacizilor. Tocmai pe asta se bazează ADN-ul. Secvența, de la un individ la altul, este unică. În momentul expunerii la flacără directă, lanțul de aminoacizi se rupe. Se pot găsi fragmente de secvență, care nu sunt edificatoare. Puțin probabil ca, la o temperatură ridicată, să aibă întreaga secvență completă.”

„Ceea ce văd că se vehiculează în spațiul public sunt niște aiureli, niște baliverne”, a declarat pentru Q Magazine Corneliu Ivașcu.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: