Evenimentul Zilei > International > MILITARII americani vor călători, în curând, precum în RĂZBOIUL STELELOR. Armata testează un vehicul demn de filmele SF
MILITARII americani vor călători, în curând, precum în RĂZBOIUL STELELOR. Armata testează un vehicul demn de filmele SF

MILITARII americani vor călători, în curând, precum în RĂZBOIUL STELELOR. Armata testează un vehicul demn de filmele SF

Soldații americani ar putea călători în curând cu un vehicul precum în filmele științifico-fantastice. Se numește hoverbike, este ca o...„motocicletă zburătoare” și va transporta militarii și echipamentele pe câmpul de luptă.

Hoverbike-ul va deveni un vehicul tactic de recunoaștere, scrie publicația Daily Mail. Este conceput și realizat de firma britanică Malloy Aeronautics 

Vehiculul pare rupt din Star Wars. Departamentul Apărării din SUA a făcut o demonstrație cu un prototip a acestui vehicul, cu formă de patrulater, care a primit numele de  Joint Tactical Aerial Resupply Vehicle (JTARV). 

Firma Malloy Aeronautics lucrează cu americanii pentru a dezvolta această mașinărie care ar putea transporta trupele în războaie sau ar putea transporta logistică. 

Cel mai recent prototip a fost prezentat de oficialii Laboratorului de Cercetare al Armatei Americane pentru directorul Programului de  Inovare, general major Jim Richardson, un comandant al aviației și pilot de elicopetere de atac. „Noi oferim cercetarea de bază, cu accent pe problemele specifice ale armatei”, a spus dr Philip Perconti, directorul firmei. „Ceea ce facem noi va ajuta investițiile armatei în privința capacităților viitoare de război”, a spus el. 

În timpul unei demonstrații de zbor, cercetătorii au explicat cum studiul neuroștiințelor ajută la creșterea eficienței dezvoltării mașinăriilor.  

Generalul a privit experimentul la care a lucrat o întreagă echipă de oameni, cu un algortim de computer, pentru a identifca potențialele amenințări. Richardson a aflat și cum folosesc cercetătorii armatei noțiunile științifice pentru a crește protecția soldaților. 

Inginerii au arătat rezultatele muncii lor de cercetare. „Oriunde pe terenul de luptă, soldații pot primi provizii în mai puțin de 30 de minute”, a spus cercetătorul Tim Vong.  „Colaborăm cu cei care vor folosi aceste vehicule pentru a dezvolta acest concept”, au explicat inventatorii. 

Firma a anunțat că va produce o versiune la o treime din designul final, pentru a primi finanțatre pentru prototipul final. „această dronă a fost inițial construită ca un concept al prototipului nostru final de Hoverbike”, a spus Chris Malloy, inventatorul mașinăriei. După ce au făcut primele teste, s-a constatat că este „o dronă fantastică”, așa că această invenție, la o scară de o treime, va contribui la strângerea de fonduri pentru dezvoltarea celeilalte versiuni. 

Versiunea la scară completă folosește motoare de motocicletă și control cu telecomandă. Versiunea mai redusă are motor electric și poate fi controlată cu o telecomandă standard de elicopter RC, precizează surca citată.