Milionarii planetei. Țara cu cel mai mare număr de persoane bogate, peste populația României

Milionarii planetei. Țara cu cel mai mare număr de persoane bogate, peste populația României Elon Musk este cel mai bogat de pe planetă. Sursa foto: https://elceo.com/

Țara unde trăiesc cei mai mulți milionari din lume sunt Statele Unite ale Americii. ”Țara tuturor posilităților” este pe primul loc în lume, într-un top prezentat de un raport al World Wealth Report, publicat zilele trecute.

Jurnaliștii de la Le Figaro scriu că Statele Unite ale Americii și China, conduc acest top, cu care se referă la cei mai mulți milionari.

Potrivit acestor informații, America rămâne cu mult în fruntea plutonului. Trebuie spus că 38,2% din totalul milionarilor de pe planetă locuiesc în SUA. De asemenea, statistica mai arată că SUA are 22,7 de milioane de milionari, cât populaţia României.

Pe locul doi, China are doar 6.2 milioane de milionari, procentul fiind de 10,5 la sută din totalul celor mai bogați oameni din lume.

Ne puteți urmări și pe Google News
America are peste 22 de milioane de milionari.

America are peste 22 de milioane de milionari. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pe locul trei este Franța, cu 2,8 milioane de milionari, în 2022, adică 4,8% din milionarii de pe mapond. În topul din acest an, prezentat de Credit Suisse se arată că Franţa a depăşit Japonia, aflată acum pe locul al patrulea, cu 2,7 milioane de milionari.

Locurile cinci și șase sunt ocupate de Germania și Marea Britanie. Prima are 2.6 milioanari, iar a doua, 2.5 milioane de persoane care au averi mai mari de un milion de dolari americani.

Topul miliardarilor planetei

Miliardarii joacă un rol enorm în modelarea economiei globale, a politicii și a filantropiei. Forbes estimeaz numărul de miliardari din lume, la 2.640, în 2023. Cel mai bogat dintre aceștia este Elon Musk, CEO al Tesla și SpaceX și proprietar al X (fost Twitter).

Acești miliardari pot, totuși, să se împrumute din această bogăție pentru a evita vânzarea acțiunilor, amânând (sau eliminând pentru moștenitori) impozitele pe câștigurile de capital nerealizate în acest proces.

Multimiliardarii pot profita, de asemenea, de o multitudine de deduceri fiscale pentru a compensa veniturile raportate, lăsând pe unii din această listă să nu plătească impozit pe venit în ultimii ani.

Topul miliardarilor planetei

1. Elon Musk, SUA, avere: 238 miliarde de dolari SUA. Musk are mai multe afaceri între care și tesla și Twitter.

2. Bernard Arnault, Franța, avere: 196 de miliarde de dolari SUA. Arnault este controlează imperiile Louis Vuitton, Hennessey, Marc Jacobs, and Sephora.

3. Jeff Bezos, SUA, avere: 157 de miliarde de dolari SUA. Bezos controlează imperiul Amazon.

4. Bill Gates, SUA, avere: 137 miliarde de dolari. Gates controlează imperiul Microsoft.

5. Larry Ellison, SUA, avere 133 miliarde de dolari. Ellison controlează Oracle.