Evenimentul Zilei > Social > Milioane de români așteaptă această veste. Precizări despre vârsta de pensionare
Milioane de români așteaptă această veste. Precizări despre vârsta de pensionare

Milioane de români așteaptă această veste. Precizări despre vârsta de pensionare

Noul ministru al Muncii, Marius Budăi (PSD), a anunțat, la preluarea mandatului, ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare. Această întrebare a stat pe buzele multora dintre românii aflați în pragul retragerii din activitate.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că este exclus ca vârsta de pensionare să crească în România, cel puțin în mandatul său. El a subliniat că Guvernul nu poate accepta ca angajaţii să se retragă cu picioarele înainte din activitate, de la locurile de muncă.

„Exclus să cresc vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru. Am explicat foarte clar şi mi-am asumat şi în guvernarea trecută o scrisoare către Comisia Europeană în care am explicat Comisiei că noi în România trebuie mai întâi să ridicăm speranţa de viaţă şi abia ulterior să ne gândim la eventuale creşteri a vârstei de pensionare”, a declarat noul ministru al Muncii.

El a precizat că speranţa de viaţă pentru bărbaţii din România este de 70 de ani şi şase luni, astfel că nu poate fi acceptată majorarea vârstei de pensionare.

„Speranţa de viaţă pentru bărbaţi este de 70 de ani şi şase luni. Speranţa de viaţă sănătoasă este în jur de 51 – 60 de ani. Nu putem să spunem că noi scoatem oamenii la pensie cu picioarele înainte din producţie, din birouri şi de acolo de unde lucrează”, a mai spus noul ministrul al Muncii.

sursa: Arhiva EVZ

Marius Budăi și Gabriela firea, braț la braț, la preluarea mandatelor

Marius Budăi a mers împreună cu Gabriela Firea să-și preia mandatul și a explicat din ce motiv a ales acest lucru. El a precizat că cele două ministere, al Muncii și al Familiei, vor trebui să colaboreze foarte strâns. Aceasta chiar dacă, din punct de vedere juridic, vor fi separate.

„Am preferat să venim împreună, să arătăm că Munca și Familia vor rămâne împreună, chiar dacă juridic vor fi separate. Vom lucra împreună”, a declarat Marius Budăi.

Foto: arhiva EVZ

Cu ce se va ocupa Ministerul Familiei

Cu acest prilej, noul ministru al Familiei, Gabrielea Firea, a precizat că instituţia pe care o va conduce nu va fi una care va oferi doar vouchere şi suplimente, ci va stabili politici publice pentru stimularea natalităţii.

„Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu va fi o instituţie care va oferi doar vouchere şi suplimente, ci va stabili politici publice necesare pentru stimularea natalităţii astfel încât în ţara noastră nu doar să locuim, ci şi să trăim bine şi să fie o ţară din care tinerii să nu mai fie tentaţi să plece pentru că aici nu îşi pot întemeia o familie, nu îndrăznesc să aibă copii pentru că sunt dificultăţi financiare sau nu sunt condiţii. În afară de anumite stimulente, ne propunem să creştem numărul de creşe, de grădiniţe, inclusiv în birourile care există care în marile oraşe”, a declarat Gabriela Firea.