Zeci de pompieri ai ISU Delta Tulcea au intervenit, noaptea trecută, pentru stingerea a opt incendii care au devastat peste 2500 de hectare de vegetație uscată, stuf și pădure. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, militarii s-au luptat cu flăcările în apropierea orașului unde au ars aproximativ 1500 hectare de vegetație uscată și aproximativ 4 hectare de pădure.

Pompierii au intervenit în zona Dunăvățul de jos, în aceeași zonă unde au acționat și în urmă cu două săptămâni, când au salvat de la dezastru mai multe pensiuni. Noaptea trecută, aici au ars peste 1000 de hectare de vegetație uscată. Salvatorii au reușit să protejeze obiectivele din zonă, o pensiune, ponton plutitor.

În zona Dunărea veche au ars cel puțin 40 de hectare de vegetație uscată și 4 hectare de pădure. Pompierii au reușit să limiteze propagarea incendiului la restul zonei împădurite.Cauza probabilă producerii incendiilor este foc deschis în spatii deschise. Persoanele care ar fi putut incendia suprafețele distruse de foc nu au fost găsite la fața locului în momentul intrării în dispozitiv a pompierilor.