Evenimentul Zilei > Social > Mii de femei în stradă: „Nu mă protejează, mă violează”
Mii de femei în stradă: „Nu mă protejează, mă violează”

Mii de femei în stradă: „Nu mă protejează, mă violează”

Mii de femei au protestat în Mexico City, după ce polițiștii au violat o adolescentă.
Femeile au mărşăluit  sub sloganul „Nu mă protejează, mă violează” şi au dat foc unei secţii de poliţie.  Furia s-a declanşat după ce s-a aflat că, la începutul lunii august, o fată de 17 ani a fost violată de 4 poliţişti  într-o maşină de patrulare din Azcapotzalco, un cartier din nordul capitalei mexicane. A doua zi, o tânără de 16 ani a reclamat faptul că a fost violată de un ofiţer de poliţie într-un muzeu.

Mă îngrijorează faptul că tinerele fete nu pot merge la şcoală fără să le fie teamă, sau să ajungă liniştite acasă plecând de  la o petrecere sau sărbătoare,  gândind probabil că vor fi violate tocmai de cei care ar trebui să le asigure protecţia’‘, a spus una dintre manifestante, Melissa Ortiz, de 40 de ani.

În cazul fetei de 17 ani, 6 poliţişti au fost suspendaţi, dar nu s-au făcut arestări fiindcă procurorii au spus că există neclarităţi în declaraţiile fetei. Un bărbat a fost arestat în cel de-al doilea caz.
Violenţa împotriva femeilor s-a intensificat în ultimii ani în această ţară. Conform Naţiunilor Unite, în medie, sunt ucise 9 femei în fiecare zi.
Protestatarii au scris fraze de genul „Nu au grijă de noi” și „Ne violează” cu spray  verde, violet și negru iar pe un sediu al poliţiei au scris „violatorii”.  Un reporter a fost agresat  în timp ce  filma protestul. Primarul orașului Mexic, Claudia Sheinbaum, prima femeie aleasă în acestă funcţie, a declarat pe Twitter că procurorul general al metropolei va cerceta și va aduce acuzații împotriva celor care au atacat jurnaliștii, notează abcnews.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: