Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Tudose îl ironizează pe Florin Cîțu: Dă vina pe greaua moștenire a lui Florin Cîțu
Mihai Tudose îl ironizează pe Florin Cîțu: Dă vina pe greaua moștenire a lui Florin Cîțu

Mihai Tudose îl ironizează pe Florin Cîțu: Dă vina pe greaua moștenire a lui Florin Cîțu

Europarlamentarul Mihai Tudose îl ironizează pe premierul Florin Cîțu, cu prilejul anunțatei vizite pe care acesta o va întreprinde la Bruxelles, în perioada 11 - 12 februarie.

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose îl ironizează pe Florin Cîțu care și-a programat o vizită laBruxelles. Într-o postare pe Facebook, se întreabă dacă actualul premier și-a făcut temele sau dacă va da vina pe greaua moștenire.

„Copilul durerii pleacă la Bruxelles. O veste bună și una rea. Cea bună e că Florin Cîțu lasă România în pace două zile, cât va sta pe la Bruxelles. Partea proastă e că se va întoarce. De ce se duce copilul durerii în vizită, când țara e fără buget și fără planul de relansare necesar pentru a accesa banii UE? Asta va fi prima întrebare din partea Comisiei Europene: «Ți-ai făcut temele, Florinel? » Nu le-a făcut și nici nu le poate face. Pentru că-l încurcă greaua moștenire. Aia lăsată de ministrul de Finanțe F. Cîțu, premierului F. Cîțu”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Fostul premier PSD estimează că Florin Cîțu urmează să negocieze un deficit bugetar cât mai mare. În cazul în care nu va reuși, acesta pregăti vânzarea unor companii de stat.

„Are soluția pregătită: vinde din casă! Niște companii, ceva acțiuni, un port pe la Constanța. Asta e miza vizitei lui: să obțină negocieze permisiunea pentru un deficit bugetar cât mai mare. Ne-a pregătit deja psihologic pentru o țintă asumată de 7-7,1%. Ceea ce înseamnă că după virgulă ne putem aștepta la orice…”, a mai scris Mihai Tudose.

Mihai Tudose îl ironizează pe Florin Cîțu

Într-un final, susține europarlamentarul, România va avea de pierdut deoarece nu poate prezenta un plan coerent pentru banii europeni.

„Ce va ieși din jongleriile lui Cîțu cu deficitul cash (cel bazat pe plățile efective) și deficitul ESA (care cuprinde și plățile angajate)? Domnul cu mila! Și România cu rușinea de a fi incapabilă să-și facă un buget și cu o impotență «spectaculoasă» de a prezenta un plan coerent pentru banii europeni… Repet, că se duce Cîțu la Bruxelles nu e cea mai mare problemă! Problema mare e că se întoarce…”, a încheiat Mihai Tudose.

Florin Cîțu vizită de două zile la Bruxelles

Prim-ministrul Florin Cîțu va avea o serie de întrevederi, la Bruxelles, cu mai mulți oficiali ai UE. El și-a programato vizită de două zile în capitala Uniunii Europene, pe 11 și pe 12 februarie.

Programul include întrevederi cu președinții Consiliului European, Charles Michel, Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Parlamentului European, David Sassoli. De asemenea Cîțu va avea întâlniri cu vicepreședinții executivi ai CE, Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis.

Premierul are programate întrevederi cu comisarul european Adina Vălean și cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Agenda lui Florin Cîțu mai prevede întâlniri cu reprezentanții grupurilor politice din Parlamentul European.