Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Tudose acuză: Pompierii și ministrul Voiculescu, incompetenți
Mihai Tudose acuză: Pompierii și ministrul Voiculescu, incompetenți

Mihai Tudose acuză: Pompierii și ministrul Voiculescu, incompetenți

Fostul premier, Mihai Tudor spune că în cazul incendiului de la ”Matei Balș”, lucrurile trebuie spuse cu subiect și predicat. Și asta chiar dacă se vor supăra unii și alții.

Mihai Tudose aruncă bomba. Fostul premier a scris pe facebook ca e inadmisibil ca pompierii să declare incendiul stins, iar procurorul de caz să găsească un alt cadavru carbonizat. Și asta la cinci ore de la declarația celor de la ISU București.

„Pe la ora 5:30 incendiul a fost stins. În jur de 10:30, procurorul de caz (jos pălăria!) intră în toate spațiile afectate și mai descoperă un pacient decedat. Evident nimeni, dar nimeni, nu-și asumă imensa greșeală. Cum s-a declarat incendiul stins fără să intri în toate spațiile”, a scris Tudose.

Fostul premier îl arată cu degetul pe ministrul Vlad Voiculescu. Tudose susține că ministrul a intoxicat populația României cu declarația lui. Prima declarație făcută de Voiculescu a fost în jurul orei 9 dimineața, în ziua tragediei. Ministrul spunea că sunt patru victime, iar ceilalți pacienți au fost transferați. E clar că declarația este una neadevărată, și asta pentru că a cincea victimă era moartă într-o toaletă a unui salon. În consecință nu era transferată.

„La ora 9 ministru’ Voiculescu dă asigurări, de la locul tragediei, că sunt 4 victime și că toți ceilalți pacienți au fost transferați în alte locuri. Și că familiile acestora pot să ia legătura cu un centru de informare făcut special pentru a afla unde le sunt rudele. Până când a fost descoperită cea de-a cincea victimă, ea unde figura transferată?”, a mai scris Tudose.

Mihai Tudose aruncă bomba

Liderul Partidului Social Democrat spune că tragedia de la ”Matei Balș” nu s-a produs din cauza partidului din care face parte.

„Cazul Balș. Tragedia? Nu. Tragediile… Incendiul. Subfinanțarea, improvizațiile, frig, aeroterme… și, evident, 30-de-ani-de-PSD! Mai ales PSD. Poate cineva să-i reamintească ministrului-minune că el este tot el-cel-care-a-mai-fost-ministru-la-Sănătate? Așa că mai ușor cu “virginitatea” politico-administrativă…”, a mai scris Tudose.

De fapt, ancheta penală deschisă de procurori trebuie să răspundă la aceste subiecte. Dacă era frig în saloane, dacă au fost aduse aeroterme, dacă rețeaua electrică a spitalului a fost supraîncărcată etc.

Ancheta de la Balș

În urma incendiului de la ”Matei Balș” au murit zece persoane. Cinci în urma incendiului, și alte cinci ca urmare a complicațiilor suferite.

Procurorii și polițiștii au dat primele detalii din anchetă cu privire la tragedia de la Spitalul Matei Balș. Din cercetări a rezultat că două butelii de oxigen au explodat în timpul incendiului. Dar acest lucru nu a fost cauza incendiului. Surse judiciare susțin că, cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a unui scurt circuit electric, la o priză de la care era alimentată cu energie o aerotermă.

Tot în acest context, anchetatorii au precizat că verificările la fața locului au fost făcute de reprezentanți ai Poliției, Parchetului de pe lângă Tribunalul București, IGSU și INSEMEX Petroșani. Ei au precizat că s-au conturat mai multe ipoteze cu privire la cauzele incendiului. Acestea, au precizat investigatorii, nu pot fi date, însă, publicității în acest moment. De asemenea, ei au refuzat să precizeze dacă focul a fost declanșat din cauza unei defecțiuni tehnice sau a unei erori umane.