Premierul a răspuns la întrebările jurnaliștilor de la AGERPRES, clarificând inclusiv legile ce urmează să fie adoptate în ședința de Guvern de joi. Acesta spune că legea vaccinării și plafonarea indemnizațiilor de creștere a copiilor ar putea fi adoptate chiar joi, dacă există toate avizele necesare. Premierul a vorbit și despre proiectul politic anunțat de Victor Ponta în interiorul partidului, spunând că o asemenea acțiune nu are nicio șansă de reușită. Tudose a mai spus că nu își dorește să devină președintele PSD, cum a indicat Victor Ponta, mai ales că este în relații bune cu toți colegii, dar și cu Liviu Dragnea. Acesta consideră că toate problemele actuale pe care trebuie să le rezolve vin din cauza guvernului tehnocrat din anul 2016, dar și din cauza lui Sorin Grindeanu, pe care îl consideră vinovatul pentru imaginea PSD din primele 6 luni de guvernare, „Trebuie să recuperăm un an jumătate de nimic”, completează acesta.


În problema perchezițiilor DNA la sediul guvernului, Tudose spune că momentan este treaba procurorilor să vadă despre ce este vorba cu cei doi suspecți din aparatul  guvernamental, menționând ca va lua măsurile necesare după ce se ajunge la o concluzie din partea procurorilor. Tot în zona justiției, premierul nu a dat un termen pentru noul pachet de legi al justiției, spunând că nu a discutat cu Tudorel Toader despre abuzul în serviciu și pragul pentru această faptă.


Referitor la dotările sistemului de intervenție al ministerului de interne, Tudose spune că a găsit cele 800 milioane de euro necesare achiziției, colaborând cu Raed Arafat pentru stabilirea necesităților. Acesta a mai adăugat că nu există alte modificări pentru zona de fiscalitate anul acesta, menționând că pentru CAS și CASS este un act normativ în pregătire, dar modificările vor fi realizate din 2018.


Mihai Tudose a mai precizat că relația sa cu Klaus Iohannis este una bună, discutând frecvent și la telefon când apar probleme de interes, menționând ca nu a primit critici legate de politica fiscală a Guvernului. Acesta spune că execuția bugetară pe primul semestru este una slabă, fiind motivul principal pentru care PSD și-a dat jos propriul guvern. Acesta mai adaugă faptul că au fost începute urgentările pentru absorbția de fonduri europene în toate ministerele, în special la Agricultura și Fonduri Europene.


Referitor la Sănătate, premierul anunță o posibilă adoptare a legii vaccinării chiar joi, dar și o întâlnire săptămâna viitoare cu cei implicați în piața medicamentelor din România, pentru a discuta problema celor 600 medicamente retrase de pe piață și pentru a căuta soluții în vederea evitării unei crize a medicamentelor.


Vârsta de pensionare nu va fi schimbată conform lui Mihai Tudose, care spune că în conformitate cu legislația europeană fiecare țară îşi dimensionează fenomenul în funcţia de vârsta, speranţa medie de viaţă din ţara respectivă.