Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Gâdea, Mircea Badea, Adrian Ursu și Radu Tudor au adus o amendă de 20.000 de lei Antenei 3
Mihai Gâdea, Mircea Badea, Adrian Ursu și Radu Tudor au adus o amendă de 20.000 de lei Antenei 3

Mihai Gâdea, Mircea Badea, Adrian Ursu și Radu Tudor au adus o amendă de 20.000 de lei Antenei 3

„M-aş ruga să-i văd bolnavi, morţi, nu chiar morţi, morţi că aş vrea să-i văd cum se chinuie!!”, a spus Mircea Badea în emisiunea „Sinteza zilei”

Postul Antena 3 a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului cu suma de 20.000 de lei pentru mai multe emisiuni difuzate în cadrul postului în lunile februarie, martie și aprilie. CNA a primit mai multe reclamații în legătură cu emisiuni ale Antenei 3, dintre care cinci au venit din partea Administrației Prezidențiale.

Astăzi au fost vizionate 15 rapoarte de monitorizare, din care a reieșit limbajul injurios la adresa președintelui Traian Băsescu, care a fost caracterizat de Radu Tudor, în repetate rânduri, „boschetar politic”, dar și derapajul lui Mircea Badea în emisiunea „Sinteza zilei”. În ediția din 27 februarie, Mircea Badea a vorbit despre povestea Oanei Stancu, care spunea că ar fi fost urmărită de o „maşină tunată, fără faruri, fără număr” și le-a urat celor care ignoră problemele de sănătate ale semenilor să moară de cancer. „M-aş ruga non stop ca ăştia care ignoră deci cu multă ticăloşie şi putreziciune interioară problemele de sănătate ale semenilor lor, întorcându-le împotriva lor afecţiunea de care şi aşa suferă, deci m-aş ruga să capete cancer! Sincer îţi spun! Deci m-aş ruga să-i văd bolnavi, morţi, nu chiar morţi, morţi că aş vrea să-i văd cum se chinuie! Aş vrea să mă uit la ei. Asta ar fi o imagine care m-ar bucura; uite acuma în juma’ de oră fac 40 de ani şi când aud ce aud şi văd ce văd sunt mulţumit că gândesc ce gândesc! Şi eu gândesc că pe mine m-ar mulţumi pur şi simplu, pe un scăunel aşa de pescuit, un trepied să mă uit la o astfel de persoană putredă pe interior cum agonizează. Să-l văd cum îşi dă duhul! După care să mă culc liniştit cu capul pe el”, a spus Badea, citat de paginademedia.ro.

CNA a sancționat cu amendă în cuantum de 20.000 de lei postului Antena 3 pentru nerespectarea prevederilor art. 40 alin. (3), art. 67 şi art. 70 din Codul audiovizualului. Consiliul a analizat o serie de rapoarte de monitorizare întocmite ca urmare a reclamaţiilor primite, inclusiv de la Administraţia Prezidenţială, pentru o serie de emisiuni difuzate de postul Antena 3 în intervalul 08.02 – 23.04.2014 (Printre emisiunile monitorizate: „Secvenţial”, „La ordinea zilei”, „Sinteza Zilei”, „100 de minute”, „Subiectiv”, „Esenţial”, „Dincolo de ştiri”);