Micii fotbaliști au triumfat vineri seara pe Allianz Stadium, celebra arenă a campioanei Italiei, câștigând cu scorul de 5-2 în fața belgienilor de la Academia Belux. Este o performanță uriașă pentru țara noatră care abia anul acesta a fost invitată în premieră să participe la turneul final. Romțnia a participat la competiție cu trei echipe, două ajungând în sferturi.

Robert Rădoi, Mario Gabriel Ion, Eduard Pena, Antonio Voica, Călin Petru Popescu, Angelo Radu, Lucas Zimnicaru, Mihai Răzvan Costache, Fineas Mureșan –  ei formează echipa ce a câștigat JA World Cup 2019.

 „Suntem campioni mondiali și așa ceva este incredibil, mai ales că încă nu am deschis Academia. Finala a fost un meci fabulos, iar băieții au luptat, cum se spune, până la moarte. Au mentalitate de campioni și e treaba noastră să îi motivăm ca să devină campionii de mâine, care să ne scoată pe străzi de bucurie”, a declarat Luigino Pellegrini, cel care a adus Juventus în România.

După părerea lui Luca Stoica, a cărui echipă a ajuns până în sferturi, marea performanță a fotbaliștilor români se explică prin atitudinea din teren. „Ei nu au ținut capul sus, ca noi”, a spus Luca, autor a 7 goluri la turneul final.

La rândul lui, Vlad Oargă (12 ani), din Cluj-Napoca, declarat declarat Cel mai bun jucător al Academiei din România, a apreciat nivelul foarte bun al adversarilor. „Au fost buni, tehnici, înalți, au dezvoltate foarte bine relațiile de echipă”. Vlad Oargă a fost al patrulea golgeter al turneului, cu 9 goluri marcate.

Portarul campionilor, Robert Rădoi, s-a bucurat că a cunoscut fotbaliști din toată lumea și că putut vedea cu ochii lui nivelul acestora. „Cel mai frumos moment a fost atunci când am apărat penalty-ul din semifinală și am dus echipa în finala de pe Allianz Stadium”, spune copilul, care a apărat un penalty și în finala cu belgienii.

Massimo Pedrazzini, Managerul General al Juventus Academy București, este încântat de atitudinea copiilor: „Au jucat finala pe un stadion unde iarba a fost călcată de de cei mai buni fotbaliști din lume, cum e Cristiano Ronaldo, de campioni europeni si mondiali. Toți copiii noștri au fost minunați și au înțeles că participarea la acest turneu a fost o oportunitate deosebită. Trebuie să știe că drumul nu este ușor și nu este scurt, dar noi îi vom ajuta să fie unul de succes. Pentru că merită”.

Juventus Academy București este un  program multianual de pregătire în stilul și metodologia Juventus, cu antrenori italieni de la școlile de fotbal Juventus și specialiști din România, adus în țara noastră de Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio. Manager General este Massimo Pedrazzini, fostul antrenor al echipei Steaua București. Academia de fotbal Juventus pregătește copii cu vârste între 5 și 12 ani începând din această vară (15 iulie), la baza sportivă din Complexul Agronomie.

Fiecare copil înscris la Juventus Academy București primește echipament original Juventus, beneficiază de asigurare medicală individuală și participă la trei antrenamente și un meci de fotbal săptămânal. De asemenea, vor fi organizate mai multe activități educaționale pentru copii și părinții acestora: cursuri de limba italiană, campanii și evenimente anti-bullying, întâlniri cu psihologii Academiei, cursuri de nutriție etc. (Sursa foto: Juventus Academy București)

Te-ar putea interesa și: