Evenimentul Zilei > International > Michelle Obama: „ Bărbații nu trebuie să pună la pământ femeile pentru a se simți puternici”
Michelle Obama: „ Bărbații nu trebuie să pună la pământ femeile pentru a se simți puternici”

Michelle Obama: „ Bărbații nu trebuie să pună la pământ femeile pentru a se simți puternici”

Revista Vogue scria nu demult despre soția lui Barack Obama că este „Prima Doamnă de care s-a îndrăgostit o lume întreagă”. În ciuda multor dificultăți Michelle Obama nu a arătat nimic niciodată, și-a păstrat carisma, zâmbetul și simțul umorului, totdeauna fiind o apariţie extrem de agreabilă.

Michelle Obama, a fost una dintre soţiile de preşedinţi cu un IQ foarte ridicat, până şi presa cea mai cârcotaşă a recunoscut acest lucru despre fosta Primă Doamnă a Americii.
 
Cei foarte atenţi la discursurile fostei Prime Doamne au extras câteva citate  care au rămas emblematice:

„Nu există niciun baiat care, la vârsta adolescenței, să fie suficient de draguț sau de inteligent, ca să vă opreasă din studii. Dacă n-aș fi știut asta când eram de vârsta voastră, cred că n-aș fi ajuns soția presedintelui Statelor Unite ale Americii. Concentrați-vă pe educație si nu pe băieți.”

„Ar trebui să avem întotdeauna trei prieteni în viață: unul care merge înaintea noastră, pe care îl admirăm și urmăm; unul care merge alături de noi, care ne este alaturi fiecare pas al călatoriei; cel de-a treilea este cel care merge în urma noastra și pe care îl tragem în față odată ce drumul este sigur.”

„Dilema nu este dacă ne putem schimba, ci dacă ne putem schimba îndeajuns de repede.”

„Nu te înconjura de oameni care te trag în jos. Ai incredere în instinctele tale; într-o relație buna, te simti bine. Relatiile bune nu dor, nu te fac să suferi. Nu mă refer doar la persoana cu care urmeaza sa îți petreci restul vieții, ci în general, la prietenii pe care ți-i alegi.”

„Poate că ne este frică să fim atât de vulnerabili. Poate că am crescut obisnuiți să acceptăm aceste emoții și să rămânem tăcuți pentru ca am vazut că oamenii nu iau în considerare ce spunem noi. Sau poate ca nu vrem sa credem ca încă mai există oameni care nu dau doi bani pe noi, femeile.”

„Una dintre lecțiile cu care am crescut este sa rămâi mereu sinceră cu tine insati și să nu-i permiti nimanui sa te distragă de la îndeplinirea obiectivelor tale. De aceea, când sunt atacata pe nedrept nu acord nicio importanță subiectului pentru că știu cine sunt.”

„Alege oamenii care te ridică și te fac mai bun.”

„Să fie foarte clar – Bărbații puternici nu trebuie sa pună la pământ femeile pentru a se simți puternici. Oamenii care sunt cu adevarat puternici îi ridică și pe ceilalți de la pământ. Oamenii care sunt cu adevarat puternici îi încurajează pe cei slabi.”
"Iubirea mamei mele a fost intotdeauna o forta de sustinere pentru familia noastră, iar una dintre cele mai mari bucurii ale mele este sa regasesc integritatea, compasiunea si inteligenta ei reflectate in fiicele mele.", acestea sunt doar câteva citate extrase din discursurile sale care au făcut înconjurul lumii.