Evenimentul Zilei > Monden > „Mi s-a spus că mi s-a înmânat o armă goală. De unde a apărut glonțul real?”: Alec Baldwin, primul interviu după tragedia din octombrie
„Mi s-a spus că mi s-a înmânat o armă goală. De unde a apărut glonțul real?”: Alec Baldwin, primul interviu după tragedia din octombrie

„Mi s-a spus că mi s-a înmânat o armă goală. De unde a apărut glonțul real?”: Alec Baldwin, primul interviu după tragedia din octombrie

Actorul Alec Baldwin a oferit primul interviu după împușcăturile ce au avut loc pe 21 octombrie, în urma cărora directoarea de imagine a filmului „Rust”, Halyna Hutchins, a murit. Timp de o oră, artistul a comentat întâmplările ce au avut loc la locul de filmare și a subliniat în repetate rânduri că dorește să obțină răspunsuri cu privire la modul în care glonțul real a ajuns pe platou.

Într-un interviu acordat postului ABC, difuzat joi, Alec Baldwin a făcut lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat în momentele premergătoare împușcăturii fatale de pe platoul de filmare al peliculei „Rust”. Actorul a explicat că în biserica de la Bonanza Creek Ranch din New Mexico, el și Hutchins discutau despre cum dorea directoarea de imagine să poziționeze mâna pe armă.

„Nu aș îndrepta niciodată o armă spre cineva și apoi să apăs pe trăgaci”

„Țin arma acolo unde mi-a spus ea să o țin, a sfârșit prin a fi îndreptată chiar sub subsuoara ei, așa mi s-a spus”, a mărturisit Baldwin. Când a fost întrebat care a fost motivul pentru care a îndreptat arma spre Hutchins și a apăsat pe trăgaci, având în vedere că acest lucru nu era prevăzut în scenariu, Baldwin a spus: „Nu aș îndrepta niciodată o armă spre cineva și apoi să apăs pe trăgaci, niciodată”.

„Arma trebuia să fie goală; mi s-a spus că mi s-a înmânat o armă goală”, a spus Baldwin. „Există o singură întrebare care trebuie rezolvată… una singură. Și anume, de unde a apărut glonțul real?

Cineva a pus un glonț real în armă, un glonț care nici măcar nu trebuia să fie acolo. De unde a apărut acel glonț? Cineva a adus gloanțe – la plural – pe platoul de filmare și un glonț a ajuns în armă”, a spus Baldwin.

Alec Baldwin, în lacrimi după tragedia de pe platoul de filmare

Actorul a izbucnit în lacrimi când a vorbit despre directoarea de imagine care a murit în urma tragediei. „A fost o persoană iubită de toți cei care au lucrat cu ea, plăcută de toți cei care au lucrat cu ea – și admirată”, a spus Baldwin despre femeia care a lăsat în urmă un soț, Matthew Hutchins, și un mic copil.

„Nu am știut ce să spun”, a comentat Baldwin despre întâlnirea cu soțul lui Hutchins, după moartea acesteia. „M-a îmbrățișat și mi-a spus: „Presupun că vom trece prin asta împreună”. I-am spus: „Nu știu ce să spun, nu știu cum să-ți transmit cât de rău îmi pare și sunt dispus să fac tot ce pot pentru a coopera”.”, a relatat Alec Baldwin.

Întrebat dacă tragedia din luna octombrie aa fost cel mai rău lucru care i s-a întâmplat vreodată, Baldwin a recunoscut că da și a menționat că atunci când se gândește la cele întâmplate, își ridică mereu întrebări în legătură cu ce ar fi putut să facă.

Baldwin a mai spus că nu își mai poate imagina să joace vreodată într-un film care implică arme.

„Aș face orice în puterea mea pentru a repara ceea ce s-a întâmplat. Nu știu cum a ajuns acel glonț în acea armă. Nu știu. Dar sunt de acord să fac orice pentru a face ceva care să ne ducă într-un loc în care… este mai puțin probabil să se întâmple așa ceva”, a declarat actorul.