„Calea cea mai bună pentru a ne reîntoarce la normalitate este aceasta. Multe teste, urmărirea digitală a contactelor, izolare riguroasă a bolnavilor şi a suspecţilor”. Sunt sfaturile scrise de virusologul Roberto Burioni, citând cele ce a făcut guvernul Coreei de Sud care a dezvoltat o specie de „cabină telefonică” unde se pot testa în siguranţă persoanele în privinţa coronavirusului în doar 7 minute.

Mesajul virusologului vine ca urmare la a nu se mai ştie a câta decizie a guvernului Conte care a hotărât să închidă toate activităţile non necesare pentru a face faţă urgenţei coronavirusului în Italia. Numai în ziua de sâmbătă, 21 martie, s-a înregistrat încă un record de decese (aproape 800) şi o creştere considerabilă a numărului de pozitivi care a depăşit 42.000 de la începutul epidemiei în peninsulă.

Regiunea cea mai lovită, Lombardia, este la capătul puterilor. Încercări tot mai imposibile de a fugi spre sudul Italiei sunt zădărnicite de forţele de ordine, iar disperarea atinge limite insuportabile…ieri, duminică, au decedat ceva mai puţini oameni…unii vorbesc cu speranţă de începutul sfârşitului virusului ucigaş, notează Huggingtonpost.