Evenimentul Zilei > Justitie > Metoda „Accidentul” este nemuritoare. Trei escroci au făcut mai multe victime, unul dintre infractori „opera” din pușcărie
Metoda „Accidentul” este nemuritoare. Trei escroci au făcut mai multe victime, unul dintre infractori „opera” din pușcărie

Metoda „Accidentul” este nemuritoare. Trei escroci au făcut mai multe victime, unul dintre infractori „opera” din pușcărie

Trei persoane sunt cercetate după ce au făcut mai multe victime în timp ce au folosit metoda „Accidentul”, o escrocherie care a devenit clasică și încă este folosită.

Metoda de înșelăciune, denumită „Accidentul”, încă este folosită de escroci și de multe ori cad victime persoanele vizate. Este și cazul unei femei în vârstă de 85 de ani, din Sibiu. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu au reţinut două persoane bănuite de săvârşirea de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”, iar o a treia persoană, care se află după gratii într-un penitenciar din ţară, este cercetată în cadrul aceluiaşi dosar penal, au informat oficialii de la IPJ Sibiu.

Femeia a fost păcălită că trebuie să plătească pentru operația fiului ei, care ar fi suferit un accident

O femeie din Sibiu, în vârstă de 85 de ani, a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat, care, s-a dat drept medic și i-a cerut bătrânii toți banii pe care îi are la dispoziție. Suma ar fi fost necesară pentru ca fiului acesteia, care ar fi suferit un accident, să fie operat de urgență.

Femeia i-a dat 4.000 de lei unei tinere care s-ar fi prezentat la domiciliu ca fiind asistenta medicului. Aşa-zisa asistentă era însoţită de un bărbat, care i-ar fi asigurat transportul cu maşina. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale i-au depistat pe cei doi în trafic, au oprit autoturismul şi i-au identificat, asupra lor fiind descoperit şi un plic în care se aflau 4.000 de lei.

Cei doi – o tânără de 16 ani şi un bărbat de 32 de ani, ambii sibieni – au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În acelaşi timp, la Penitenciarul Arad, s-a desfăşurat o acţiune conexă celei din municipiul Sibiu, în urma controlului efectuat asupra unui deţinut, sibian, în vârstă de 37 de ani, fiind descoperit un telefon mobil, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosit pentru apelarea femeii, conform Agerpres.

Cei trei escrocii au mai făcut și alte victime în ultima perioadă

Cei trei sunt bănuiţi că, în perioada august – noiembrie 2021, ar fi săvârşit 7 infracţiuni de înşelăciune, în municipiul Sibiu, municipiul Mediaş şi oraşul Agnita, prejudiciul aproximativ fiind de 93.000 de lei.

Acţiunea poliţiştilor a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Cercetările sunt continuate, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: