De curând, o bătrână, în vârstă de 71 de ani, fostă directoare la o firmă importantă din Târgoviște, a picat victimă unei femei de 38 de ani, din județul Dâmbovița care a pretins că ar fi chiar nepoata lui Dorinel Cioabă. Individa și-a acostat victima pe o stradă din orașul Pucioasa și, sub pretextul că ar dori să-i dea de poamnă în numele pretinsului unchi, i-a furat bijuterii în valoare de peste 1.000 de euro.

În fața bătrânei, escroaca a început să plângă, pretinzând că „unchiul Dorinel Cioabă” este bolnav și că trebuie să dea de pomană niște bijuterii de aur, pentru că așa se obișnuiește. Până să se dezmeticească victima, individa i-a luat bijuteriile valoroase, două inele, un colier și o pereche de cercei, înlocuindu-le cu tinichele.

După aproximativ două luni de cercetări, polițiștii au reușit să o identifice pe individă și să o rețină. A fost lăsată în libertate, însă, după ce și-a despăgubit victima, pentru lucrurile furate.

O altă escrocherie care face numeroase victime, în special este cea numită „Accidentul”. Hoții dau telefoane și le transmit celor pe care intenționează să-i înșele că o rudă a lor a comis sau a suferit un accident rutier și are nevoie de bani, fie pentru avocat, fie pentru medici. De bună credință, îngrijorați, oamenii acceptă să dea sume mari de bani unor complici care pretind că-i vor preda rudelor aflate în nevoie. Bineînțeles că așa ceva nu se întâmplă, iar escrocii dispar cu sumele primite.