Evenimentul Zilei > International > Escroci români, îmbrăcați în instalatori, care jefuiau pensionari, prinși în Germania
Escroci români, îmbrăcați în instalatori, care jefuiau pensionari, prinși în Germania

Escroci români, îmbrăcați în instalatori, care jefuiau pensionari, prinși în Germania

Mai mulți escroci îmbrăcați în instalatori și meșteri au fost prinși după ce au umblat prin casele pensionarilor pentru a le fura din bunuri.
Doi escroci români au jefuit mai mulți pensionari din Germania, pretinzând că sunt instalatori sau meșteri care repară acoperişurile caselor. Primul caz a avut loc luni, în Südstrasse, când escrocii români au sunat la apartamentului unui pensionar de 86 de ani.

Un român în vârstă de 20-25 de ani, solid, cu părul scurt și negru, îmbrăcat cu un tricou alb, pantaloni albi și vesta neagră, a susținut că trebuie să verifice baia bătrânului din cauza unei probleme la rețeaua de apă.

Cum procedau escrocii români după ce intrau în casele pensionarilor

Împreună s-au dus la baie, unde tâlharul a deschis toate robinetele, pentru a distrage atenția victimei. În acel moment, bătrânul a auzit un zgomot în apartament. Românul nu și-a pierdut cumpătul și l-a făcut să creadă pe pensionar că totul este în regulă. După 15 minute, hoțul a dispărut.

După ce l-a privit pe român de la balcon, ieșind din scară, împreună cu un alt bărbat, a realizat că în urma scurtei întâlniri cu presupusul instalator, a rămas fără comodă și un dulap dar şi banii pe care îi avea în casă au dispărut. După ce a vorbit cu administratorul blocului, victima a informat autoritățile.

Aceiași escroci au dat o lovitură marți când au vizat un bărbat în vârstă de 87 de ani. Tâlharii au reținut deteriorarea casei bătrânului în timpul reparațiilor din cartier. Ei s-au oferit să îi repare acoperișul cu 50 sau 60 de euro.

După o examinare mai atentă a pretinsului prejudiciu, costurile au continuat să crească. Românul a chemat un alt bărbat. Când victima a vrut să le dea banii în numerar, unul dintre bărbați l-a distras.

Complicele a intrat în casă, a furat banii și a ieșit cu mult mai mult decât ar fi costat pretinsa reparație. Victima a observat acest lucru doar când meșterii dispăruseră.

Avertismentul autorităților germane: „Nu lăsați străinii să intre în casă!”

De nenumărate ori, hoții au trucuri inventive și își găsesc victimele în persoanele mai în vârstă. Făptașii simulează o situație de urgență, joacă rolul instalatorilor de apă sau al meșterilor. Uneori, ei transmit o presupusă veste proastă de la rude sau cunoscuți. Alții vor să verifice plafoanele întrucât susțin ei că la un etaj mai sus s-a deteriorat instalația de apă și vor să vadă dacă apa se scurge prin tavan.

Poliția recomandă un vizor, interfon și încuietori pentru uși. Dacă aveți dubii, rugați vecinii, prietenii sau rudele să vină la o întâlnire anunțată, potrivit celor relatate de stiridiaspora.