Evenimentul Zilei > Vremea > METEO. Veștile proaste nu se opresc. Urmează o perioadă plină de probleme
METEO. Veștile proaste nu se opresc. Urmează o perioadă plină de probleme

METEO. Veștile proaste nu se opresc. Urmează o perioadă plină de probleme

Și miercuri temperaturile se vor menține foarte scăzute în termometre în toată țara și va apărea disconfortul termic.

Conform specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM), miercuri, vremea se va fi menţine rece în cea mai mare parte a ţării, dar în special în sud, în est şi parţial în centrul țării, acolo unde norii de plafon jos sau ceaţa vor fi persistente, cu precădere în zonele mai joase de relief şi se vor asocia izolat cu chiciură, fulguieli sau burniţă.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări atât seara cât şi noaptea; în regiunile sud-vestice pe spaţii mici vor fi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea vor predomina ploile. Izolat se va depune polei. Vântul se va intensifica treptat în sudul Banatului şi la munte, în special în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depăși 65 – 75 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe litoral.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, cu cele mai mici valori în zonele joase din sud şi din est; minimele termice vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai scăzute în zonele depresionare din nord-vest şi centru, dar şi mai ridicate pe litoral.

În București, vremea se va menține rece

Norii joși sau ceața vor persista în sud, centru și est, iar ceața se va asocia cu chiciură, fulguieli sau burniță. În Dobrogea vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla cu 60 km/h în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1°C în depresiuni și 7°C în nord. În Capitală, vremea va fi rece, cu cer mai mult noros, vânt slab și maximum 4°C.

În zonele montane, până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4-5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1-2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creștere de la -10 la 0 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie.