Evenimentul Zilei > Social > METEO. Scăpăm de NINSORI, dar vine GERUL. Vreme deosebit de RECE în următoarele zile
METEO. Scăpăm de NINSORI, dar vine GERUL. Vreme deosebit de RECE în următoarele zile

METEO. Scăpăm de NINSORI, dar vine GERUL. Vreme deosebit de RECE în următoarele zile

Astăzi vremea va continua să fie rece, geroasă în orele dimineţii în nord şi în centru, iar noaptea local şi în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 3 grade, iar cele minime între -16 şi -4 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, în deltă şi pe litoral.

Nebulozitatea joasă va persista local în regiunile sudice şi pe arii mai restrânse în est şi în centru, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Se va semnala ceaţă, asociată cu chiciură, mai ales dimineaţa şi noaptea, dar pe alocuri persistentă în mare parte din interval.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului, precum şi la munte unde pe creste va spulbera zăpada.

Vineri, deşi valorile termice vor marca o creştere, în special în regiunile vestice şi în Dealurile Subcarpatice, vremea va rămâne rece în majoritatea zonelor, cu precădere în cele joase din centru, sud şi est.

Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii mixte ce vor depune polei, în prima parte a zilei local în sud-vestul ţării, iar noaptea în nord şi în centru. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în special în zona montană, viscolind sau spulberând zăpada pe creste.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în sudul Câmpiei Române şi în Lunca Dunării şi 5-6 grade în Subcarpaţii de Curbură. Minimele termice vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade. În special în orele dimineţii va fi ceaţă.