Aflat în perioada de recuperare, după o accidentare, celebrului atacant în vârstă de 32 de ani i-a fost înmânat premiul „Balon Educativo”, din partea Scholas Occurrentes, o fundaţie creată de Papa Francisc şi care răsplăteşte valoarea sportivă a jucătorilor care au participat la ultima ediţie a turneului de fotbal Copa America.

Trofeul înmânat lui Messi este o minge făcută manual de copiii din comunitatea Chicolom, din Mozambic, iar premierea a avut loc la Vatican. Argentinianul a primit cele mai multe voturi (34,28%), fiind urmat în acest clasament de peruanii Edison Flores (15,56%) şi Pedro Gallese (11,28%).

Brazilianul Dani Alves a fost al patrulea (10,5%), deşi a câştigat Copa America alături de naţionala sa. Suveranul Pontif este recunoscut pentru pasiunea sa pentru fotbal, și, argentinian fiind, este unul dintre cei mai devotați suporteri ai echipei San Lorenzo.

Recent, Leo Messi a pierdut lupta pentru premiul UEFA Men’s Player of the Year. De această dată, sud-americanul a fost învins de fundașul olandez al lui Liverpool, Virgil van Dijk.

Te-ar putea interesa și: