Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul Patriarhului Daniel după decesul prințului Philip
Mesajul Patriarhului Daniel după decesul prințului Philip

Mesajul Patriarhului Daniel după decesul prințului Philip

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis vineri un mesaj de condoleanţe Prinţului de Wales, ASR Charles, la moartea tatălui acestuia, Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Patriarhul Daniel a transmis condoleanțe familiei regale britanice. Patriarhul a afirmat că în acest timp biserica se roagă pentru sufletul prințului Philip.

„Cu profundă tristeţe, am primit vestea trecerii din această viaţă, în data de 9 aprilie 2021, a venerabilului Vostru părinte, Prinţul Filip, Duce de Edinburgh. Rugăm pe Alteţa Voastră Regală să transmită sincerele noastre condoleanţe şi cuvinte de mângâiere Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, în aceste momente de mare suferinţă. În acelaşi timp, ne rugăm lui Dumnezeu să aşeze sufletul robului Său Prinţul Filip în lumina, pacea şi dragostea Preasfintei Treimi, să consoleze întristata Familie Regală Britanică şi să binecuvânteze pe toţi cei care în aceste zile de doliu arată respect memoriei sale. Pomenirea lui din neam în neam!”, se arată în mesajul Patriarhului Daniel.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă la vârsta de 99 de ani, a anunţat, vineri, Palatul Buckingham.