Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul lui Maior după învestirea lui Biden: Un susținător constant al României
Mesajul lui Maior după învestirea lui Biden: Un susținător constant al României

Mesajul lui Maior după învestirea lui Biden: Un susținător constant al României

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a participat miercuri la ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden Jr, şi a transmis că ambele ţări împărtăşesc aceleaşi valori democratice.

Mesajul lui Maior după învestirea lui Biden – „În calitate de partener strategic, România rămâne ferm angajată alături de SUA în promovarea, pe mai departe, a obiectivelor comune de apărare, securitate strategică și economice, astfel încât să contribuim în continuare la prosperitatea și siguranța celor două popoare.

Mesajul lui Maior după învestirea lui Biden

Anul acesta sărbătorim 10 ani de la semnarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și Statele Unite, perioadă în care cooperarea excelentă dintre cele două țări a arătat prietenia profundă și de lungă durată care ne leagă.

Îmi exprim convingerea că în mandatul noului Președinte al SUA va fi reiterat angajamentul ambelor părți de aprofundare și dezvoltare a Parteneriatului Strategic, Președintele Joseph R. Biden Jr. fiind, de mulți ani, un susținător constant al României.

România și Statele Unite împărtășesc aceleași valori democratice și sunt ferm alături pentru a face față provocărilor actuale, asigurând astfel un viitor mai bun pentru români și americani deopotrivă”, a declarat Maior.

Maior s-a întâlnit cu membrii viitoarei administraţii

Totodată, George Maior a avut contacte cu membrii viitoarei Administrații a SUA. Discuțiile au vizat priorităţile de cooperare româno-americane prin prisma dezvoltării Parteneriatului Strategic.

Liderii americani au apreciat că România este un partener de încredere. Conform comunicatului de presă, ei au apreciat sprijinul ferm pe care România l-a arătat Americii. De asemenea, au transmis mesaje puternice privind întărirea parteneriatului dintre cele două ţări.

Mesajele lui Biden la ceremonia de învestire

„Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate.

Trebuie să punem capăt acestui război care aruncă roşul împotriva albastrului, ruralul împotriva urbanului, conservatorul împotriva liberalului. Putem face acest lucru dacă ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile

Întregul meu suflet este în asta: să aduc America împreună, să unesc poporul nostru, să unesc naţiunea noastră. Şi îi cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză”, a declarat Biden.

sursa: agerpres.ro