Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesaj de la președinte pe tema coronavirusului! Ce le transmite românilor
Mesaj de la președinte pe tema coronavirusului! Ce le transmite românilor

Mesaj de la președinte pe tema coronavirusului! Ce le transmite românilor

Președintele României a scris pe contul său de facebook un mesaj prin care le cere oamenilor să rămână calmi și să nu intre în panică, după ce în România s-a confirmat primul caz de infecție cu coronavirus.

Klaus Iohannis a precizat că fenomenul este tratat cu maximă seriozitate de autoritățile competente și că fiecare dintre români trebuie să respecte cu maximă strictețe regulile pentru împiedicarea răspândirii virusului. ”Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative”, a scris președintele.

De asemenea, șeful statului a spus că românii trebuie să fie solidari în fața știrilor alarmiste și senzaționale. ”Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”.