Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că luni, de Sărbătoarea Rusaliilor, site-ul instituției nu va fi activ. Vreme de trei ore, în prima parte a dimineții, cei care vor dori să intre pe site nu vor putea s-o facă din cauza unor operațiuni de mentenanță.

„Luni, 8 iunie 2020, în intervalul orar 07:00 – 10:00, portalul ANAF va fi indisponibil, din cauza unor operaţiuni de mentenanţă. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente create şi vă mulţumim pentru înţelegere”, se arată în anunțul publicat de ANAF.

Contribuabilii care vor avea nevoie să folosească, în acest interval de timp, serviciile puse la dispoziţie online pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nu vor avea acces decât după încheierea operațiunilor, începând cu ora 10.00.

În altă ordine de idei, menționăm că la începutul săptămânii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că a suplimentat documentele acceptate pentru aprobarea înregistrării de la distanţă în Spaţiul Privat Virtual (SPV).

Spaţiul Privat Virtual (SPV) este un serviciu destinat atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. SPV permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.

Contribuabilii, persoane fizice sau juridice, care deţin certificat digital calificat pot solicita înregistrarea ca utilizator SPV. Serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, direct din site-ul www.anaf.ro, este gratuit si disponibil 24 de ore din 24.
Accesarea serviciului se realizează din pagina principală a site-ului ANAF, www.anaf.ro, secţiunea „Servicii Online – Serviciul înregistrare/înrolare persoane fizice şi juridice Spaţiul Privat Virtual”.

Obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (pentru depunerea declaraţiilor şi obţinerea de informaţii), iar pentru plata obligațiilor se poate apela la internet banking sau ghiseul.ro.