Grupul „Mămici cu pitici din Tulcea”, care militează pentru angajarea de medici la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean, iese de doi ani în stradă, doar-doar mesajul lui va fi auzit. Părinții nu cer altceva decât ca micuții lor să fie tratați la Spitalul Județean și să nu mai fie nevoiți să-i ducă cu salvarea sau cu bacul și mașinile personale până la Constanța sau Galați, de fiecare dată când se îmbolnăvesc. Secția în cauză funcționează de la începutul anului doar cu un singur medic, care nu poate acoperi fizic decât un schimb. Aceeași secție, anul trecut, a fost închisă timp de șase luni, tot pentru că nu avea medici.

Caută medici în alte spitale și la universități

Pentru că situația trenează de prea multă vreme, în ciuda promisiunilor venite atât din partea conducerii spitalului, cât și din partea conducerii județului (Consiliul Județean având în administrare Spitalul), părinții au găsit o altă cale de „atac”: au compus un mesaj-apel pe care l-au trimis pe la universitățile de medicină și spitalele mari din țară.

„Din 2013 şi până în prezent secţia de pediatrie din Tulcea funcţionează la sistem de avarie având în momentul de faţă un singur medic pediatru cu un program de la 8.00 la 14.00. E drept că unicul medic pediatru existent este foarte important pentru noi, dar în condițiile actuale nu știm cât va mai rezista. Pentru urgenţe, după acest interval, copiii sunt trimişi cu ambulanţa la spitalele din Constanţa, respectiv Galaţi, la o distanţă de circa o oră şi jumătate”, se arată în documentul citat. Cei care doresc aceste posturi și au calificările de rigoare sunt rugați să se adreseze direct Spitalului Județean Tulcea.

„Suntem foarte dezamăgiți de clasa politică. Nici de dragul campaniei nu tratează acestă situația ca fiind o prioritate a orașului, iar prin aceasta scrisoare facem apel către întreaga țară pentru a ne întinde o mână de ajutor. În perioada campaniei electorale am renunțat la protestul stradal, pentru că nu vrem să fim folosiți de vreun partid. Nu avem culoare politică! Avem un singur scop, acela de a fi angajați medici la Secția de Pediatrie”, ne-a explicat una dintre mămicile din grup.

33 de posturi libere la Spitalul Județean Tulcea

Deși militează în special pentru Secția de Pediatrie, mămicile din grup au dat publicității o listă cu toate posturile libere la Spitalul Județean Tulcea (preluată de pe site-ul acestei unități sanitare). Astfel, sunt vacante:

● 2 posturi medici primari, specialitatea pediatrie;

● 3 posturi medici specialiști, specialitatea pediatrie;

● 2 posturi medici primari, specialitatea medicină internă;

● 2 posturi medici specialiști, specialitatea medicină internă;

● 1 post medic primar, specialitatea neonatologie;

● 1 post medic specialist, specialitatea neonatologie;

● 2 posturi medici specialiști, specialitatea anestezie și terapie intensivă;

● 1 post medic primar, specialitatea anestezie și terapie intensivă;

● 5 posturi medici specialiști, specialitatea medicină de urgență;

● 2 posturi medici primari, specialitatea medicină de urgență;

● 1 post medic specialist, specialitatea radiologie intervențională;

● 1 post medic specialist, specialitatea radiologie și imagistică medicală;

● 2 posturi medici specialiști, specialitatea nefrologie;

● 1 post medic specialist, specialitatea cardiologie intervențională;

● 3 posturi medici specialisti, specialitatea oncologie medicală;

● 2 posturi medici specialiști, specialitatea chirurgie vasculară;

● 1 post medic specialist, specialitatea hematologie;

● 1 post medic specialist, specialitatea obstetrică-ginecologie.