Evenimentul Zilei > Politica > Merkel, pusă la zid! Polonia și Ucraina o acuză că face jocul lui Putin
Merkel, pusă la zid! Polonia și Ucraina o acuză că face jocul lui Putin

Merkel, pusă la zid! Polonia și Ucraina o acuză că face jocul lui Putin

Cancelarul german Angela Merkel este atacată ăuternic de reprezentanții Poloniei și Ucrainei. Miniștrii de externe ai celor două țări o acuzî cî pentru că sabotează „securitatea energetică a Europei” și încearcă să-l ajute pe Vladimir Putin.

Merkel, pusă la zid! E scandal mare în Europa. Cancelarul german este ținta unui atac vehement din partea Poloniei și a Ucrainei. Totul din cauza gazoductului Nord Stream 2.

Merkel, pusă la zid!

„Respectăm dreptul Germaniei de a-și exprima punctul de vedere. Dar, de asemenea, credem cu tărie că astfel de proiecte nu pot fi privite în mod restrâns prin prisma relațiilor bilaterale. Ar trebui abordate dintr-o perspectivă mai largă a intereselor și securității Europei în ansamblu.”


Experiențe extracorporale la limita morții. Mărturiile unui mare savant


Scriind pe influentul site Politico, miniștrii de externe ai celor două țări susțin că gazoductul ar permite unui stat autocratic, cum e Rusia, să aibă „sfere de interese privilegiate” și să „controleze soarta altor națiuni”.

Atât Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, cât și Rau Zbigniew, ministrul polonez de externe, au spus că SUA ar trebui să îndemne UE să renunțe la proiectul Nord Stream 2.
Nord Stream 2 este gazoductul care urmează să lege direct Rusia de Europa prin Marea Baltică, Prin această conductă, gigantul rus Gazprom de consumatorii din Europa.


Soldații SUA își vor putea reprograma celulele. Descoperire crucială


Promotorii Nord Stream 2 spun că acest gazoduct va permite o aprovizionare extrem de fiabilă a Europei cu gaz rusesc.
Criticii proiectului sunt, însă, de părere că președintele rus Vladimir Putin va încearca să-și extindă ci ajutorul Nord Stream 2 puterea și influența asupra țărilor din UE.

Merkel, pusă la zid! Nord Stream 2 e o armă în mâna lui Putin

Miniștri de externe ai Polonii și Ucrainei au avertizat că „furnizarea de energie, în special de gaze naturale” este folosită de Rusia ca o armă.
În opinia celor doi diplomați, Kremlinul „ elaborarea un plan care să-i consolideze poziția în aprovizionarea cu gaze a Europei și să despartă Ucraina de restul Europei”.

Mai mult, miniștrii de externe săun că „apelurile lor la vigilență și îndrăzneală au fost auzite în Congresul SUA, care a continuat cu măsuri menite să oprească acest proiect periculos și care ar diviza” UE.

„Îl chemăm pe președintele american Joe Biden să folosească toate mijloacele de care dispune pentru a împiedica finalizarea proiectului”. scriu ceo doi miniștri. „Suntem uniți în spatele unei mari viziuni, urmărită de toți președinții SUA de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, a unei Europe libere, unite, care să fie prosperă și în pace”, notează Daily Express.

UE se destramă sub ochii noștri. De ce a eșuat programul de vaccinare