De exemplu, poluarea cu mercur provenită de la centralele electrice din China şi India, afectează tot mai mult peştele din oceane, potrivit antena3.ro

Specialiştii în domeniu au realizat un top al peştilor pe care ar trebui să-i evităm.

Pe primul loc este rechinul care este considerat o delicatesă. Rechinul consumă cantităţi mari de peşte care este contaminat cu mercur.

Pe locul doi se situează peştele spadă, care este un prădător de top şi care, larăndul său consumă peşti infestaţi cu mercur.

Pe următorul loc este poziţionat macroul de mare. De multe ori specialiştii au atras atenţia asupra consumului de macrou care este un peşte foarte apreciat în România.

Pe locul patru este situat Tilefish, care ere mai multe varietăţi. Niciuna dintre varietăţile acestui peşte nu este recomandat consumului uman, mai ales în cazul femeilor însărcinare şi pentru copii.

Pe ultimul loc al peştelui periculos pentru consumul uman este Ton Albacore, dau tonul alb. Acest peşte este folosit de către comercianţi, mai ales la conserve.

La fel de periculos datorită conţinutului mare de mercur este tonul albastru de Atlantic. Acest peşte este folosit, mai ales la prepararea sushi sau friptură.

Te-ar putea interesa și: