Liderul ALDE a declarat despre Meleșcanu că „dacă acceptă funcția de președinte al Senatului, intră sub incidența hotărârii interne a partidului care prevede că orice funcție publică pe care cineva o acceptă trebuie să fie cu sprijinul partidului”.

„După atitudinea agresivă a PSD, mă îndoiesc că colegii mei vor vota cu propunerea lor, mai ales că este vorba despre un membru ALDE”, a mai spus Tăriceanu, întrebat dacă există posibilitatea ca alți colegi de-ai săi să voteze pentru Meleșcanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că Meleșcanu nu a cerut încă să se suspende din ALDE, dar să rămână în cadrul grupului, așa cum a promis în momentul în care s-a vorbit pentru prima oară despre candidatura sa la șefia Senatului României.

Liderul ALDE a mai lăsat să se înțeleagă că, la un eventual tur doi al alegerilor pentru funcția de președinte al camerei superioare a parlamentului, ALDE va vota cu Alina Gorghiu, propusă de PNL și susținută și de celelalte formațiuni de opoziție.

Reamintim că funcția de președinte al Senatului României a devenit vacantă săptămâna trecută, prin demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce mai devreme cu o săptămână anunțase și retragerea ALDE de la guvernare.

Alegerile pentru a doua funcție în stat au loc astăzi, de la ora 16.

Citește și: Cum vrea să împace Teodor Meleșcanu capra și varza între PSD și ALDE

PSD a încercat „preluarea ostilă” a ALDE. Tărcieanu, atac dur la Dăncilă

Reacţia lui Tăriceanu după propunerea-bombă din partea PSD. „Meleşcanu şi-a cerut scuze colegilor”

Cum și-a motivat Dăncilă propunerea lui Meleșcanu în fruntea Senatului. Update. Ultimul discurs a lui Tăriceanu

Te-ar putea interesa și: