Meghan și Harry provoacă noi tensiuni în Casa Regală. Trecutul lovește după 20 de ani

Meghan și Harry provoacă noi tensiuni în Casa Regală. Trecutul lovește după 20 de ani Regele Charles și Camilla. Sursa foto: Buckingham Palace

Un episod petrecut în 2004 și care a creat tensiuni acute în familia regală britanică e pe cale să se repete. Regele Charles și Regina Camilla ar putea absenta de la „nunta anului” a Ducelui de Westminster, din cauza unei situații de la nunta surorii acestuia, ce a avut loc acum 20 de ani.

Cu mai puțin de trei săptămâni până la evenimentul monden al anului, se pare că Regele Charles și Regina Camilla nu au confirmat încă participarea.

Familia regală britanică nu își uită trecutul

Regele și Regina au decis să refuze invitațiile la nunta din 2004 a surorii ducelui, Lady Tamara Grosvenor, și a lui Edward van Cutsem, finul Majestății Sale.

Ceremonia a avut loc în același loc unde va fi și nunta ducelui luna viitoare: Catedrala Chester.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totul a pornit în familia regală britanică după ce acum 20 de ani, Camilla Parker Bowles a fost informată că nu va putea sta lângă Prințul Charles și că va fi așezată câteva rânduri mai în spate, fiind nevoită să sosească separat.

Această decizie a fost luată deoarece la ceremonie au participat Regina Elisabeta, Prințul Philip, precum și Prinții William și Harry.

Tensiunile au crescut în familia regală în urma rapoartelor care susțineau că Emilie van Cutsem, mama mirelui, și Camilla au avut o dispută, fiecare criticând comportamentul copiilor celeilalte.

Regina Camilla

Regina Camilla. Sursa foto: Captura-video

Cu doar câteva zile înainte de eveniment, Charles și-a anulat participarea, invocând necesitatea de a vizita barăcile din Warminster pentru a se întâlni cu familiile soldaților din Irak.

La rândul ei, Camilla a invocat că e „ocupată cu alte angajamente”.

Prințul Harry și Meghan Markle nu vor lua parte la eveniment

Ducele și Ducesa de Sussex nu vor participa la nunta de luna viitoare, deși se spune că Hugh, a cărui avere este estimată la zece miliarde de lire sterline, este nașul fiului lor, Prințul Archie.

Se pare că Hugh a decis că prezența lui Harry și Meghan ar putea crea tensiuni cu familia regală britanică. Se zvonește că Harry a primit din greșeală un e-mail de tip „save-the-date”.

Harry și Meghan

Harry și Meghan. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cu toate acestea, surse apropiate de familia regală au declarat că Harry ar fi fost cel care a refuzat invitația: „Harry l-a sunat pe Hugh și i-a spus că ar fi prea incomod dacă el și Meghan Markle ar participa, așa că și-a cerut scuze și Hugh a înțeles”, potrivit Daily Mail.