Anunţul liderului de la Casa Albă a venit în contextul în care Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost nevoiţi să se mute din Canada din cauza pandemiei de Coronavirus, dar şi pentru că în Statele Unite au mai multe posibilităţi de a se implica în diverse proiecte care să le asigure un suport financiar solid.

Conform Daily Star, un purtător de cuvânt al celor doi a transmis că „Prinţul Harry şi Meghan nu aveau în plan să ceară resurse guvernului SUA. Au fost luate măsuri de securitate finanţate privat”. Amintim că Ducele şi Ducesa de Sussex au renunţat recent la statutul de membri seniori ai Familiei Regale Britanice şi au declarat că se vor întreţine din banii pe care îi vor câştiga singuri.

Iată mesajul pe care Trump l-a postat pe Twitter în legătura cu mutarea celor doi la Los Angeles: „Sunt un mare prieten si admirator al Reginei Elisabeta a II-a si al Marii Britanii.

Acum, ei au părăsit Canada pentru a venit în Statele Unite, care nu vor plăti pentru securitatea lor. Ei trebuie să plătească.”