Neoficial, Harry și Meghan sunt mult mai populari în simpatiile englezilor, chiar dacă după rang și vârstă preferații sunt Prințul William și soția sa Kate Middleton, plus cei trei moștenitori. Mutarea lor peste Ocean a întristat multă lume, care și-a pus întrebări firești legate de plecarea lor inopinată, fără prea multe explicații, exact atunci când erau pe culmile admirației populare. Totuși, cei doi soți au făcut unele vagi referiri la articolele din presa de scandal care le-au dedicate și la curiozitatea permanentă a publicului larg, dar și la nevoia de a-și câștiga independența financiară.

Într-un interviu recent însă, acordat cunoscutei feministe Gloria Steinheim, Meghan a făcut referiri voalate la adevăratul motiv al exilului, care se referă la dragii cumnați ai cuplului, nimeni alții decât William și Kate.

Kate sau Lady Macbeth?

Însă, așa cum se spune, o crimă este executată cu atât mai măiestrit cu cât indiciile lăsate de ea sunt aproape zero, e greu de cuantificat vina exactă a lui Kate, ea putând fi mai mult presupusă și de natură morală. În cadrul interviului oferit Gloriei Steinheim, Meghan a declarat: „Suntem conectați (n.red. – la Casa Regală), dar nu suntem ierarhizați”. O declarație de o ironie sugestivă, pentru cine știe să citească printre rânduri, căci lasă la iveală dorința insidioasă a lui Meghan de a nu mai sta în umbra lui Kate Middleton, a cărei animozitate și poate chiar invidie față de cumnata sa originară din Statele Unite a fost remarcată nu de puține ori de presa britanică. Conform acesteia, Kate ar fi acuzat-o voalat pe Meghan de ipocrizie, căci deși aceasta se laudă peste tot că ea și Harry sunt acum total independenți, prin renunțarea la Casa Regală, totuși folosesc în continuare titlurile de Duce și Ducesă de Sussex.

Megxit de aur

Însă, în momentul în care au îndemnat americanii să voteze la scrutinul prezidențial din 3 noiembrie, aceștia ar fi încălcat una dintre regulile așa-numitului acord Megxit. Meghan și Harry i-au încurajat, săptămâna trecută, pe americani să voteze astfel încât „să respingă discursul urii, dezinformarea și negativitatea în mediul online”.

În momentul plecării, carismaticul cuplu a promis că va face tot ce îi va sta în putință pentru a apăra valorile Maiestății sale Regina Elisabeta a II-a. Oficial, familia regală este neutră din punct de vedere politic. Casa Regală a intervenit prompt și a emis o declarație oficială, care precizează că Harry și soția sa fac declarații „în nume personal”.

„Cuibul” de 5 milioane de dolari

Altfel, fermecătoarea pereche pare să se descurce foarte bine în țara tuturor posibilităților Nu numai că au parte de intimitatea mult visată și au scăpat de hărțuirea paparazzilor (americanii nefiind foarte interesați de monarhie de felul lor), însă dau dovezi clare că au abilități de oameni de afaceri de prima clasă. Independența financiară pe care o au în plan este foarte aproape, căci recent au semnat un contract fabulos cu gigantul Netflix, care va include realizarea unor filme documentare ce îi au centru.

Nu rasismului

Recent, cei doi parteneri de viață au oferit imagini cu proprietatea lor exclusivistă din Santa Barbara, California, care i-a costat aproape 5 miliioane de dolari. Într-o intervenție televizată, în care și-au prezentat și colecția de artă, Meghan și Harry au mai zgândărit puțin sensibilitatea Casei Regale și au cerut Marii Britanii să profite de oportunitatea de a schimba “rasismul sistemic”, despre care ei afirmă că îi ţine pe loc pe tinerii de culoare. Harry a afirmat că Marea Britanie ar putea fi un loc mai bun dacă albii ar înţelege mai multe despre cei “cu o altă culoare a pielii”, a afirmat el într-un interviu. În iunie, Meghan a spus că îi pare rău că copiii trebuie să crească într-o lume în care rasismul încă există şi că evenimentele petrecute în Statele Unite după moartea lui George Floyd au fost “devastatoare”.

Sursa: Cheatsheet