Evenimentul Zilei > International > Meghan și Harry au umilit-o pe regină. Trump e foc și pară. Se cer măsuri draconice
Meghan și Harry au umilit-o pe regină. Trump e foc și pară. Se cer măsuri draconice

Meghan și Harry au umilit-o pe regină. Trump e foc și pară. Se cer măsuri draconice

Prințul Harry și Meghan Markle sunt protagoniștii unui nou scandal, în SUA. Un congresman a lansat acuzații grave la adresa ducilor de Sussex.

Congresmanul Jason Smith din Missouri i-a criticat pe ducele și ducesa de Sussex pentru că au s-au amestecat în cursa prezidențială din Statele Unite ale Americii.

Congresmanul i-a solicitat reginei Elisabeta a II-a să le retragă lui Harry și Meghan Markle titlurile regale pentru că s-au „amestecat” în alegerile din SUA, relatează Knewz.com.

Supărat că Meghan Markle și Harry i-au îndemnat pe americani să „respingă discursul de ură” și să fie atenți pe cine votează la alegerile prezidențiale, congresmanul Jason Smith din Missouri a i-a transmis o scrisoare reginei Elisabeta a II-a. Mesajul a fost transmis prin ambasadorul britanic în Statele Unite, Karen Pierce.

Neutralitatea politică, încălcată

Smith subliniază că Familia Regală Britanică are o lungă tradiție de a rămâne neutră din punct de vedere politic. Ba mai mult, acesta mai susține că Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la interferențele străine în alegeri.

„După cum știți, Familia Regală Britanică s-a declarat neutră în ceea ce privește chestiunile politice”, spune congresmanul în discursul său despre „nenorocirile” politice ale lui Meghan Markle și Harry.

„Prin urmare, sunt îngrijorat de comentariile recente ale Ducelui și Ducesei de Sussex cu privire la alegerile prezidențiale din Statele Unite”, a mai adăugat congresmanul.

„În opinia mea, titlurile și privilegiile pe care Ducii de Sussex le dețin cu permisiunea Majestății Sale, îi împiedică se se amestece în chestiuni politice”, a insistat congresmanul în scrisoarea adresată reginei cu privire la Harry și Meghan Markle.

„Prin urmare, permițând ducelui și ducesei de Sussex să-și păstreze titlurile și să continue să facă astfel de comentarii, Executivul Marii Britanii își asumă că au intervenit în alegerile prezidențiale din Statele Unite”, mai puntează acesta.

Declarația lui Meghan Markle și a prințului Harry împotriva lui Donald Trump i-a înfuriat și pe britanici, în special pe jurnalistul Pirce Morgan care, ca și congresmanul, i-a solicitat reginei să ia măsuri împotriva ducilor de Sussex.

La rândul lui, Donald Trump s-a arătat foarte deranjat de afirmația ducilor de Sussex, mai ales că declarațiile celor doi au un impact major asupra populației.