Evenimentul Zilei > International > Alegeri SUA. Cea mai importantă dezbatere de vicepreşedinţi din istorie
Alegeri SUA. Cea mai importantă dezbatere de vicepreşedinţi din istorie

Alegeri SUA. Cea mai importantă dezbatere de vicepreşedinţi din istorie

Candidata democrată, Kamala Harris, se va confrunta cu actualul vicepreședinte, Mike Pence, într-o dezbatere în care alegătorii vor fi rugați să-și imagineze înlocuitorii președintelui, scrie Diario de Noticias.

La ora la care vicepreședintele Mike Pence și candidata rivală Kamala Harris se vor întâlni pe o scenă îndepărtată din punct de vedere social pentru singura dezbatere pe care o vor avea la aceste alegeri, președintele Donald Trump încă va mai fi în izolare, recuperându-se după Covid-19.

Confruntarea candidaților la vicepreședinție nu atrage de obicei o atenție excesivă, dar de data aceasta lucrurile stau altfel.

Ştacheta este atât de ridicată, încât John Hudak, directorul Centrului pentru Management Public Eficient al Brookings Institution, a scris că va fi „cea mai importantă de când au început dezbaterile dintre vicepreședinți”, în urmă cu 40 de ani.

În auditoriul pe jumătate gol de la Universitatea din Utah, în Salt Lake City, se vor afla potențialii înlocuitori ai președintelui Statelor Unite.

Întrucât Trump este infectat cu Covid-19 și Joe Biden are aproape 78 de ani, ceea ce îl va face cel mai în vârstă președinte din toate timpurile dacă va fi ales, întrebarea este morbidă, dar necesară: care dintre acești doi candidați la funcția de vicepreședinte este cel mai bine dotat pentru a deţine cea mai înaltă funcţie la Casa Albă, dacă va fi nevoie?

Acest lucru va trebui să şi-l închipuie publicul la confruntarea față în față dintre actualul vicepreşedinte, Mike Pence, și adversara sa, Kamala Harris, care vor fi separaţi de un panou din material plastic și la o distanță de aproape patru metri, ca măsură de precauție.

Moderatoarea dezbaterii, jurnalista Susan Page de la „USA Today”, nu a dezvăluit subiectele care vor fi discutate.

Dar nu este greu de intuit încotro se va îndrepta seara, omniprezenta pandemie de Covid-19 urmând să fie o temă centrală.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.