Potrivit comentatoarei regale Juliet Rieden, Meghan are un rol diplomatic important reprezentând SUA pe scena mondială prin activitatea ei în calitate de ducesă de Sussex.

Meghan Markle  a primit aprecieri neașteptate de la fostul secretar de stat american Hillary Clinton , care a lăudat-o pe Ducesa de Sussex pe Instagram pentru tot ceea ce face. Juliet Rieden, a declarat că aceste laude din partea celei mai importante figuri americane indică că Meghan joacă un rol diplomatic important în promovarea „valorilor americane” ca membru al Familiei Regale.

Vorbind pentru Nine News Australia, Rieden a spus: „Hillary Clinton a ieșit pe Instagram cu acest mesaj minunat”. Ea a spus: „Sunt atât de încântată de modul în care Meghan Markle reprezintă SUA în Marea Britanie și pe scena mondială ”. Am găsit asta destul de interesant, „reprezentând SUA”, a spus experta.

Comentatorul regal a continuat: „Meghan Markle s-a dovedit a fi interesată de protejarea mediului, la asta se referă Hillary Clinton care mai spune despre ducesă că este o persoană model și un exemplu de american extraordinar”.

Mesajul special pe Instagram a venit cu puțin timp înainte ca Ducesa de Sussex să revină la activitatea sa, după ce a petrecut aproape șase luni în concediu de maternitate. Meghan a oferit joi o colecție de îmbrăcăminte pentru a strânge fonduri, intitulată Smart Works.

Printre articolele expuse a inclus o „Rochie Smart Set” și o bluză creată de prietena sa, Misha Nonoo, genţi, pantaloni, cămăşi şi sunt în prezent puse la vânzare la designerii britanici Marks și Spencer, Jigsaw și John Lewis, partenerii lui Meghan în lansarea colecţiei. John Lewis, Marks & Spencer și Jigsaw s-au alăturat ducesei de Sussex pentru a lansa colecţia sa cu scopul de a ajuta femeile să revină la muncă.

Acesta va fi la vânzare cel puțin două săptămâni, iar pentru fiecare articol cumpărat, unul va fi donat. Ducesa își propune să sporească „încrederea și sprijinul” în rândul femeilor şomere. Colecția mai include îmbrăcăminte esențială de la designerul Jigsaw şi o geantă de la John Lewis Partnership, potrivit express.