Evenimentul Zilei > Monden > Meghan Markle și-a făcut planuri noi de mărire. Vrea să fie „regina” Americii!
Meghan Markle și-a făcut planuri noi de mărire. Vrea să fie „regina” Americii!

Meghan Markle și-a făcut planuri noi de mărire. Vrea să fie „regina” Americii!

Potrivit revistei Vanity Fair, soţia principelui Harry n-ar fi renunţat la cetăţenia americană pentru a putea candida la viitoarele alegeri.
Meghan Markle ar fi pus ochii pe Casa Albă. Dezvăluirea este făcută de Vanity Fair, citând o sursă apropiată de ducele şi ducesa de Sussex. Potrivit sursei, presupusele ambiţii prezidenţiale ale lui Meghan ar fi printre motivele pentru care n-a renunţat la cetăţenia americană atunci când s-a căsătorit cu Harry. „În acest fel – scrie magazinul citat de sursă – poate avea opţiunea de a intra în politică”.
Dezvăluirea vine la puţine zile de la intervenţia în timpul ceremoniei virtuale privind clasamentul celor 100 de persoane cele mai influente  din lume făcut de Time. Într-un video, Harry și Meghan îi invită pe americani să meargă la vot şi să respingă „discursurile despre ură, dezinformare şi negativismul online”. „Când votăm, valorile noastre sunt preţuite, iar vocile noastre ascultate. Vocea voastră aminteşte că voi valoraţi, fiindcă aşa este, iar voi meritaţi să fiţi ascultaţi”, a subliniat Meghan Markle. Apoi, fără să nominalizeze, ducesa de Sussex s-a avântat în a defini viitoarele alegeri ca „cele mai importante din viaţa noastră”.

Atât a lipsit pentru a se dezlănţui furtuna

În video-ul transmis de Time100, ducii de Sussex n-au specificat candidatul lor favorit, dar accentul pus pe valori, participare şi compasiune a făcut ca gândurile să se îndrepte spre Joe Biden. În rest, înainte de a se căsători cu cel de-al şaselea om în linia de succesiune la tronul britanic, Meghan a avut cuvinte dure pentru şeful Casei Albe, pe care l-a făcut „misogin dezbinator”. O sursă apropiată de Harry a notat că discursul principelui împotriva urii şi dezinformării „nu se referea la niciun candidat sau campanie specifică. Vorbea despre tonul dezbaterilor în vederea unei alegeri care e deja suficient de febrilă”.

Descinderea lor pe câmpul de bătălie a suscitat critici de o parte şi de alta a Atlanticului

În Regatul Unit, intervenţia a fost văzută ca o violare a protocolului care cere neutralitate politică a membrilor Familiei Regale. Cei de la Buckingham Palace au preferat să nu comenteze decât faptul că „ducele nu mai e membru activ al Familiei Regale şi orice comentariu pe care-l face îl priveşte personal”.
În acelaşi timp, un expert, citat de media a vorbit despre „limite depăşite”. Cuvintele lui Harry şi Meghan n-au plăcut nici la Casa Albă. Preşedintele american, Donald Trump, a subliniat că „nu este un fan” al ex actriţei din Suits şi i-a urat ironic „mult noroc” prințului. „Va avea nevoie”, a adăugat el batjocoritor, scrie La Stampa.