Evenimentul Zilei > Monden > Vestea momentului pentru Meghan şi Harry! Sunt la mâna Reginei Elisabeta. Ce le pregătește
Vestea momentului pentru Meghan şi Harry! Sunt la mâna Reginei Elisabeta. Ce le pregătește

Vestea momentului pentru Meghan şi Harry! Sunt la mâna Reginei Elisabeta. Ce le pregătește

Cine credea că „Megxit” se derulează în linişte şi pace se înseală. Se pare că totul se va renegocia.
Richard Fitzwilliams, expert regal,  a declarat: „Este important să rețineți că Harry și Meghan sunt un caz unic. Sunt membri ai familiei regale, cu condiția ca acordul reginei intermediat la Sandringham să fie reînnoit înainte de sfârșitul lunii martie de anul viitor”.

Pe de altă parte Meghan și Harry și-au anunțat intenția de a se întoarce în calitate de membri regali la începutul lui ianuarie, dar termenul limită expiră în martie. 

După ce și-au împărtășit declarația-bombă pe Instagram și pe un nou site lansat, ducele și ducesa de Sussex au purtat discuții cu ajutoare superioare de la Palat, cu prințul Charles, prințul William și Regina  Elisabeta pentru a reveni asupra condițiilor de ieșire şi redactarea lor în forma finală.

În ciuda dorinței lor de a reprezenta în continuare Coroana și Regina în întreaga lume, Meghan și Harry au fost de acord în timpul unui întruniri la Norfolk să renunțe la drepturile lor de a îndeplini îndatoririle regale.

Ducilor de Sussexx li s-a interzis, de asemenea, să-și folosească stilurile HRH – păstrându-și totodată titlurile complete.  Mai pe înţeles: în Marea Britanie, Majestatea Sa sau Majestatea Sa, HM, este rezervată monarhului și consortului feminin al monarhului: adică rege sau regină. Alteța Sa Regală –  HRH – este folosită de cei cu drept de a utiliza stilul HRH: adică copiii și fiii fiilor monarhului și fiul cel mai mare al fiului cel mai mare al Prințului de Wales.

Renunțând la funcția de membru al familiei cu normă întreagă, Meghan și Harry au dobândit drepturile de a desfășura proiecte profitabile din punct de vedere financiar, precum și de a trăi în străinătate împreună cu fiul lor Archie Harrison.

Cu toate acestea, după cum s-a confirmat în februarie, termenii așa-numitului acord Megxit au fost supuși unei revizuiri de 12 luni.  O sursă a declarat la acea vreme: „Familia Regală și ducii de Sussex au fost de acord cu o revizuire inițială de 12 luni pentru a se asigura că aranjamentul funcționează pentru toate părțile”.

Meghan și Harry au confirmat că există o perioadă de tranziție de 12 luni

Pe SussexRoyal.com, Meghan și Harry au spus: „Deși există un precedent pentru ceilalți membri ai familiei regale, care au titlu, si au dorit să caute un loc de muncă în afara instituției, pentru Ducele și Ducesa de Sussex, a fost instituită o perioadă de revizuire de 12 luni.  Cu alte cuvinte doar la ei măsurile sunt atât de drastice, deşi au această păsuire de 12 luni în caz că se răzgândesc şi revin acasă.

Această perioadă de tranziție a fost percepută de mulți comentatori regali ca un mijloc pentru regină de a menține ușa palatului deschisă în cazul în care ducele și ducesa de Sussex regretau mutarea lor.

Mai degrabă decât să-l scoată pe prințul Harry de titlurile sale onorifice, regina a decis să-l împiedice să le folosească, dar să aștepte până în martie anul viitor pentru a numi un înlocuitor, notează Express.