Românii, îndemnați să mănânce mai puțin. Cum ar trebui să arate masa de la prânz

Românii, îndemnați să mănânce mai puțin. Cum ar trebui să arate masa de la prânz Sursa foto: Dreamstime.com

Medicul Vlad Ciurea a explicat câte feluri de mâncare ar trebui servite la masa de prânz. De asemenea, specialistul i-a criticat aspru pe românii care optează pentru o cantitate mai mare de mâncare la principala masă a zilei.

O mare parte dintre români aleg trei feluri de mâncare pentru masa de prânz. Medicul Vlad Ciurea combate această idee, precizând că obiceiul vine la pachet cu anumite probleme de sănătate, dar și cu o lipsă de productivitate.

Câte feluri de mâncare ar trebui incluse în masa de prânz. Medicul Vlad Ciurea a explicat totul

Cunoscut un specialist susține că prima masă a zilei ar trebui luată în zori. Astfel, persoanele care vor să fie sănătoase și să aibă energie, nu trebuie să omită prima masă a zilei. Prin intermediul acestor obiceiuri, oamenii își pot menține în rata metabolică în parametri.

Mancare

Mâncare. Sursa foto: Dreamstime.com

Totodată medicul Vlad Ciurea susține că masa de prânz nu ar trebui să fie una extrem de copioasă. În caz contrar persoanele respective nu vor mai avea energia necesară pentru a realiza activitățile pe care și le-au propus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spune despre persoanele care încalcă această regulă

Specialistul a subliniat că o parte dintre români, în mod special cei care au activitate la birou, aleg să aibă un prânz bogat caloric. Medicul Vlad Ciurea a criticat acest obicei, despre care susține că nu ar fi benefic pentru nimeni.

„Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă.

Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier”, a spus medicul.

Masa de prânz, medic Vlad Ciurea

Sursa foto: Arhiva EVZ

Vlad Ciurea, îndrumări pentru cină

Specialistul este de părere că ultima masă a zilei nu ar trebui servită mai târziu de ora 20:00. De altfel, medicul a subliniat că cina ar trebui să includă un preparat ușor digerabil.

„Fac tot posibilul ca înainte de ora 22 să fiu în poziție culcat în pat, nu am niciun fel de telefon, de tablete, laptopuri lângă mine. Nu am televizorul deschis”, a mai spus medicul. 

Astfel, specialistul îi îndeamnă pe români să renunțe și la alte obiceiuri care le pot afecta calitatea somnului.