Alimentul pe care ar trebui să-l mănânce femeile trecute de 50 de ani. Explicațiile unui medic

Sursa foto: Pixabay

Vlad Ciurea, recunoscut și pentru sfaturile sale privind nutriția,  recomandă femeilor de peste 50 de ani să mănânce zilnic un aliment ieftin, bogat în proteine ​​esențiale și grăsimi sănătoase.

Vlad Ciurea a vorbit despre beneficiile unor alimente care îți pot ajuta organismul într-un mod absolut miraculos. Orice femeie trecută de 50 ani ar trebui să-l mănânce zilnic pentru a se bucura de o sănătate.

Vlad Ciurea recomandă femeilor de peste 50 de ani să mănânce ovăz

Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat de ce acest aliment nu trebuie să lipsească din dieta femeilor trecute de 50 de ani. Medicul Vlad Ciurea recomandă tuturor femeilor să introducă în alimentația zilnică ovăzul. Mai mult, se spune că e bine ca ovăzul să se consume de 6 ori pe zi.

„Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn – suplimente care ajută la somn și pentru activitatea musculară și pentru activitatea cerebrală și pentru activitatea cardiacă, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, a explicat Vlad Ciurea.

Vlad Ciurea recomandă femeilor un super-aliment. Sursa foto: Pixabay

Ovăzul este o mină de aur, conţine multe vitamine şi minerale

Expertul spune că ovăzul conține proteine ​​esențiale, grăsimi sănătoase precum acizii grași omega-3 și omega-6, precum și o varietate de vitamine, cum ar fi: B1, B5, B6, acid folic. De asemenea, conţine şi minerale: magneziu, fosfor, mangan, fier, zinc, antioxidanți, acid avenalic și fitochimice.

Toate aceste componente colaborează la protecția celulară și la reglarea hormonală. În timp ce, fitosterolii prezenți în ovăz contribuie la sănătatea cardiovasculară prin reducerea absorbției colesterolului în intestin.

Vlad Ciurea recomandă femeilor un super-aliment. Sursa foto: Pixabay

Totul despre dieta cu fulgi de ovăz

Dieta cu fulgi de ovăz este simplă, pur și simplu vă începeți ziua cu un castron de fulgi de ovăz sănătos și sățios. Mai exact, experții spun că un bol cu ovăz în fiecare dimineață reduce pofta de mâncare toată ziua și face ca grăsimea să ardă mai repede.

Mai  mult, ajută la pierderea în greutate. Dincolo de fulgi de ovăz, optați pentru mâncăruri neprocesate cât mai des posibil.