Sentinţa a fost dictată de magistraţii Curţii de Apel Bălţi, după ce procurorii au atacat decizia magistraţilor de la Bălţi din 2016, care i-au dictat bărbatului, 13 ani de închisoare.

Bărbatul a fost încătuşat, imdiat după pronunţarea deciziei. Potrivit avocatei victimelor, Doina Ioana Străisteanu, sentinţa este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie. Totodată, magistraţii l-au recunoscut vinovat pe bărbat în cazul violării a 18 victime şi nu 15, aşa cum au stabilit, anterior, magistraţii primei instanţe.

De asemenea, Curtea de Apel Bălţi a dispus ca 17 victime să fie despăgubite cu câte 50 de mii de lei, iar cea de-a 18 femeie, care a rămas însărcinată şi a fost nevoită să facă avort, va primi 70 de mii de lei.

Ororile prin care au trecut pacientele au ieşit la iveală acum şase ani, când o femeie, pacientă a internatului Psihoneurologic din Bălți și-a anunțat rudele că a fost violată de către medicul care o tratează.

Ulterior, în timpul investigațiilor au fost identificate alte femei, care au susținut că au fost violate și bătute, scrie AICI.