Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este medicul erou de la Matei Balș. „L-am văzut cu ochii mei”
Cine este medicul erou de la Matei Balș. „L-am văzut cu ochii mei”

Cine este medicul erou de la Matei Balș. „L-am văzut cu ochii mei”

Medicul-erou care i-a salvat din flăcări pe pacienții de la Matei Balș se numește Cătălin Apostolescul Fără să stea pe gânduri, acesta a spart geamul salonului în flăcări și i-a ajutat pe cei care se aflau în pericol.

Cătălin Apostolescu este medicul-erou care i-a salvat din salonul cuprins de flăcări pe pacienții de la Matei Balș.

Fără să zăbovească, acesta a spart geamul salonului în flăcări și i-a salvat pe cei care riscau să ardă de vii. Deputata PSD Laura Vicol susține că l-a văzut pe medic cu blugii arși și cu arsuri pe picioare .

„L-am văzut cu ochii mei pe domnul doctor Cătălin Apostolescu, cu blugii arşi, arsuri pe picioare. A scos un pacient pe geamul salonului şi a ajutat şi la scoaterea altor doi pacienţi”, a spus Laura Vicol, la România TV.

„Una dintre asistente, după ce a acordat primul ajutor tuturor persoanelor a leșinat”, a adăugat aceasta.

Medicul-erou de la Matei Balș. „Ei sunt cei care fac diferența dintre viață și moarte”

„Nu vreau să se arunce o anatemă asupra medicilor în acest moment şi asupra întregului personal medical pentru că, până la urmă, de un an de zile, ei sunt cei care fac diferența între viață și moarte”, a mai spus Laura Vicol.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţa la un pavilion de la Institutului Matei Balş unde erau trataţi bolnavi cu COVID. Trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul, iar a patra victimă a murit după ce manevrele de resuscitare au eşuat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi.

Medicul erou de la Piatra Neamț

La tragedia de la Piatra Neamț, medicul Cătălin Denciu a fost cel care a intrat în flăcări pentru pacienții săi. Cătălin Denciu a fost coleg de facultate cu fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

În momentul izbucnirii incendiului din secția ATI, medicul Cătălin Denciu era de gardă și a intervenit pentru a-i salva pe pacienții aflați în stare gravă. Împreună cu un alt coleg medic, chirurgul Pavel Borș, ajutați de două asistente, au scos bolnavii din salonul alăturat celui care fusese cuprins de flăcări.

În urma intervențiie, șase din cei 16 pacienţi cu COVID au scăpat cu viaţă.

Medicul s-a ales cu răni grave pe aproape jumătate din corp, dintre care unele de gradul 4, la picioare.