În ciuda faptului că săptămâna trecută a intrat în contact cu doi oficiali brazilieni, la Mar-a-Lago, care de atunci au fost testaţi pozitiv pentru virus, Donald Trump nu va fi verificat, anunță medicul preşedintelui. Casa Albă a dat publicităţii o scrisoare oficială din partea medicului preşedintelui, Sean Conley, care afirmă că interacţiunile lui Trump au fost clasificate ca având un „risc scăzut de transmitere”.

„Expunerea preşedintelui la primul individ a fost extrem de limitată (fotografie, strângere de mână) şi, deşi el a petrecut mai mult timp în apropierea celui de-al doilea caz, toate interacţiunile au avut loc înainte de debutul oricărui simptom”, potrivit scrisorii medicului.

Scrisoarea adaugă și că nu există „niciun indiciu pentru autocarantină în acest moment” şi că, „având în vedere că însuşi preşedintele rămâne fără simptome, testarea pentru COVID-19 nu este indicată în prezent”.

Săptămâna trecută, Trump a luat parte la un dineu cu secretarul comunicaţiilor brazilian, Fabio Wajngarten, despre care oficiali brazilieni afirmă că acum a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Medicul Casei Albe, Sean P. Conley, a anunţat că un alt invitat la dineul de la Mar-a-Lago cu care preşedintele a intrat în contact pentru scurt timp a început să prezinte simptome de Covid-19 trei zile mai târziu şi de atunci a fost confirmat cu acest virus.