Evenimentul Zilei > International > Medicii-eroi răpuși de COVID-2019, omagiați oficial!
Medicii-eroi răpuși de COVID-2019, omagiați oficial!

Medicii-eroi răpuși de COVID-2019, omagiați oficial!

Mii de medici și asistenți își pun zilnic viața în pericol, ajutând oamenii din Wuhan infectați cu COVID-2019. Reprezentanții provinciei Hubei i-au omagiat pe cei răpuși de noul coronavirus, în timpul misiunilor de salvare.

Până acum, din cele 1716 cadre medicale aflate în misiune în Wuhan, șase și-au pierdut viața. Anunțul a fost făcut ieri de guvernul de la Beijing, care astfel a vorbit pentru prima oară de decesele înregistrate în rândul personalului medical.

Oficialul Comisiei pentru Sănătate Națională, Zeng Yixin, a adăugat că numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-2019 reprezintă 3.8% din numărul total al pacieților din China. În Wuhan, 1102 medici și asistente au fost infectate.

„Potrivit reprezentanților biroului de prevenire și control al noului coronavirus, cadrele medicale aflate în misiune la Wuhan vor primi la fiecare zece zile lucrate două zile libere. De asemenea, pentru fiecare zi, cadrele medicale vor primi o subvenție pentru masă în valoare de 200 yuani (aproximativ 122 lei)”, anunță dantomozei.ro.