INOVAȚIA care aduce SPERANȚĂ în SISTEMUL MEDICAL. Medicii din Baia Mare REFUZĂ să mai MIGREZE

INOVAȚIA care aduce SPERANȚĂ în SISTEMUL MEDICAL. Medicii din Baia Mare REFUZĂ să mai MIGREZE

Sistemul medical, atât de controversat din cauze multiple, pare să aibă o rezolvare la îndemână în privința unui subiect sensibil.

Sorina Pintea, managerul spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, a dezvăluit că a găsit o modalitate ușoară și benefică pentru toate părțile implicate pentru ca medicii să rămână în cadrul unității și să nu migreze.

Conform doctorului Pintea, unii medici ajung să cîștige 20.000 lei salariu lunar datorită unei modalități simple de plată. Managerul a decis ca 50% din veniturile suplimentare, strânse din servicii, analize cu plată, internări ale oamenilor fără asigurare etc, să le revină medicilor care efectuează operațiunea. 

Au crescut exponențial atât veniturile spitalului, cât și salariile. Unii dintre medici câștigă și 20.000 de lei pe lună. Din acest motiv, o parte din cei care lucrau în spitalele private s-au întors la stat. Sorina Pintea a spus că din banii strânși, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" a fost dotat cu aparatură de specialitate, informează dcnews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News