Deasupra Mării Mediterane s-a format o furtună neobișnuită, care apare extrem de rar, și pe care meteorologii o numesc MEDICAN, un uragan care se formează desupra Mediteranei (Mediterna+Uragan). Ce este neobișnuit la această furtună-hibrid este faptul că are unele trăsături specifice uraganelor și taifunurilor, scriu CNN și Severe-Weather.eu, citate de portalul altfel.md.

Aceste furtuni-hibrid se petrec foarte rar, de obicei, în lunile septembrie sau octombrie, când temperaturile aerului și apei din Marea Mediterană sunt încă ridicate.

MEDICAN a cauzat deja inundații pe coastele Tunisiei și Libiei, în ultimele zile și începe să migreze spre Grecia, apoi va pătrunde pe continentul European. Deasupra mării, furtuna va căpăta aspecte asociate furtunilor tropicale, precum uraganele sau taifunurile, lucru vizibil mai ales din imaginile-satelit surprinse.

Sămbătă, furtuna va ajunge în sudul Greciei, iar meteorologii anticipează că insula Creta ar putea fi lovită de ploi violente și vânt puternic. Duminică, furtuna va ajunge în vestul Turciei.

 

Te-ar putea interesa și: