Evenimentul Zilei > International > ALERTĂ Meteo dusă la EXTREM! MEDICAN, furtuna-hibrid care lovește Europa
ALERTĂ Meteo dusă la EXTREM! MEDICAN, furtuna-hibrid care lovește Europa

ALERTĂ Meteo dusă la EXTREM! MEDICAN, furtuna-hibrid care lovește Europa

Chiar dacă se formeză deasupra Mediteranei, seamănă cu uraganele și taifunurile. Experții sunt îngroziți de această furtună-hibrid. Monstrul a fost botezat MEDICAN.

Deasupra Mării Mediterane s-a format o furtună neobișnuită, care apare extrem de rar, și pe care meteorologii o numesc MEDICAN, un uragan care se formează desupra Mediteranei (Mediterna+Uragan). Ce este neobișnuit la această furtună-hibrid este faptul că are unele trăsături specifice uraganelor și taifunurilor, scriu CNN și Severe-Weather.eu, citate de portalul altfel.md.

Aceste furtuni-hibrid se petrec foarte rar, de obicei, în lunile septembrie sau octombrie, când temperaturile aerului și apei din Marea Mediterană sunt încă ridicate.

MEDICAN a cauzat deja inundații pe coastele Tunisiei și Libiei, în ultimele zile și începe să migreze spre Grecia, apoi va pătrunde pe continentul European. Deasupra mării, furtuna va căpăta aspecte asociate furtunilor tropicale, precum uraganele sau taifunurile, lucru vizibil mai ales din imaginile-satelit surprinse.

Sămbătă, furtuna va ajunge în sudul Greciei, iar meteorologii anticipează că insula Creta ar putea fi lovită de ploi violente și vânt puternic. Duminică, furtuna va ajunge în vestul Turciei.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: