Evenimentul Zilei > International > McDonald’s revine în Ucraina în plin război. Unde vor fi deschise restaurantele
McDonald’s revine în Ucraina în plin război. Unde vor fi deschise restaurantele

McDonald’s revine în Ucraina în plin război. Unde vor fi deschise restaurantele

McDonald's a anunțat că va redeschide mai mult restaurante din Ucraina în câteva luni. Cu toate că războiul nu a luat sfârșit, lanțul de fast food-uri vrea să își reia activitatea.

Lanţul de restaurante de tip fast-food McDonald’s Corp. a anunţat joi că va redeschide o mare parte din restaurantele din Ucraina pe parcursul următoarelor luni. Firmele occidentale vor să revină la normal în plin război.

Faimoasa companie şi-a închis toate restaurantele din Ucraina şi Rusia în luna martie, iar în mai grupul american şi-a vândut majoritatea restaurantelor din Rusia către un partener local. „După consultări şi discuţii amănunţite cu oficialii, furnizorii din Ucraina precum şi cu specialiştii în securitate, precum şi ţinând cont de solicitările angajaţilor de a reveni la lucru, am decis să punem la punct un plan în etape pentru a redeschide unele restaurante din Kiev şi vestul Ucrainei”, a declarat directorul pentru pieţe internaţionale de la McDonald’s, Paul Pomroy.

McDonald’s a precizat că a luat legătura cu furnizorii pentru a-şi aproviziona restaurantele cu produse şi a readuce angajaţii la lucru. Cu toate astea, compania a subliniat că siguranța este pe primul loc.

Un client McDonald's a descoperit o șopârlă în burgerul său
Un client McDonald’s a descoperit o șopârlă în burgerul său Sursa: Pixabay

Înainte de a începe războiul, McDonald’s avea 109 de restaurante în Ucraina, dar compania nu a precizat cât de multe restaurante intenţionează să redeschidă, potrivit Agerpress.

Ce restaurante înlocuiesc McDonald’s în Rusia

McDonald’s s-a închis și în Rusia, iar restaurantul Vkusno & Tochka – Tasty and That’s It a încercat să înlocuiască produsele. Cu toate astea, clienții au declarat că au găsit mucegai pe chiflele lor pentru burgeri, în timp ce alții au descoperit că sosurile de brânză sunt învechite.

Politicianul și celebritatea rusă Ksenia Sobchak a spus pe canalul său Telegram: „Vkusno i Tochka vinde burgeri mucegăiți. Se pare că nu prea respectă standardele McDonald’s, cel puțin în ceea ce privește controlul calității produselor. Astăzi au fost înregistrate cel puțin trei cazuri de burgeri cu chifle mucegăite vândute clienților.”

Cu toate astea, Rusia a anunțat că toate cele 850 de foste restaurante McDonald’s vor fi deschise până în septembrie sub un nume nou.